Accidentul din ceața de pe Autostrada Soarelui, replicat în China: 56 de mașini implicate, 17 decese

de Mircea Meşter
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poleiul și ceața de la ieșirea dintr-un tunel au dus la un accident în lanț pe o autostradă din China. Drumul a fost închis pentru 36 de ore pentru ca polițiștii să investigheze cauzele accidentului.

Accidentul în lanț care avut loc acum două săptămâni pe austostrada București-Constanța și în care au fost implicate 29 de mașini a fost replicat la scară ceva mai mare în China la începutul acestei săptămâni. 

Evenimentul s-a petrecut pe austostrada dintre Beijing și Kunming luni dimineață la ora 9, în condiții de ceață și cu asfaltul acoperit de polei. Conform unuia dintre șoferii implicați în accident, condițiile s-au înrăutățit brusc la ieșirea dintr-un tunel: "S-a lăsat brusc o ceață densă, deci am încetinit. Apoi am observat prin ceață în fața mea două mașini care derapaseră și blocau complet drumul. Am apăsat pe frână, dar mașina a alunecat și s-a lovit de celelalte".

În accidentul în lanț au fost implicate în total 56 de vehicule, multe dintre ele camioane de mare tonaj. În urma accidentului și-au pierdut viața 17 persoane, alte 37 fiind rănite. Conform pompierilor, la locul accidentului a avut loc și un incendiu care a complicat operațiunile de salvare a șoferilor.

Autostrada a fost închisă pentru o zi și jumătate, timp în care polițiștii au investigat cauzele unuia dintre cele mai mari accidente care au avut loc pe șoselele din China.

via CNN

Comentarii (9)

  • A REPLICÁ réplic tranz. A răspunde printr-o replică; a riposta; a reacționa. /
    6 6
  • "Replică" înseamnă si "copie sau reproducere"
    Asa-i? Tu-i mama ei de carte!
    5 8
  • RÉPLICĂ, replici, s. f. 1. Răspuns (prompt și energic) la afirmațiile cuiva; ripostă. ◊ Loc. adj. Fără replică = definitiv. ◊ Expr. A fi tare în replici = a găsi prompt răspunsul cel mai potrivit într-o discuție. A avea replică = a răspunde prompt și răspicat. (Jur.) A vorbi în replică = a răspunde, în cursul unei dezbateri, combătând afirmațiile și atacurile părții adverse. 2. Porțiune din rolul unui actor, constituind un răspuns la cele spuse de partener. ♦ Parte finală a unui fragment de dialog, care solicită intervenția interlocutorului. 3. Copie a unei opere de artă executată de autorul operei originale sau sub supravegherea lui. 4. (Fiz.) Mulaj al suprafeței unui corp, realizat sub forma unei pelicule care pe o parte este plană, iar pe cealaltă reproduce structura superficială a corpului, utilizat în microscopia electronică pentru studiul corpurilor groase, netransparente pentru electroni. – Din fr. réplique.
    8 2
  • Din pacate mesajul anterior nu a apare in intregime, inclusesem si explicatia substantivului "replica"... Afirmatia ca accidentul a fost replicat, este exagerata pentru ca replica presupune un duplicat, o reproducere exacta sau apropiata a originalului in ceea ce priveste forma si aparenta, nefiind cazul in situatia de fata, diferind dimensiunea accidentului. Cred ca o formulare mai potrivita ar fi fost "accident similar".
    7 2
  • @ GFC

    Desigur, replica, reproducere si copie sunt sinonime.
    4 0
  • Istoria se repetă dar cu alte persoane.
    https://youtu.be/hoR29HrbOrQ
    0 0
  • Cu nimic nou nu vin galbejitii astia! Copiaza pana si accidentele.
    1 1
  • nu stim daca e la fel, daca in prima masina a fost un destept care a incetinit instant cum a intrat in ceata, fara sa-l intereseze ce are in spate.
    1 0
  • Alex RS
    Un articol despre un accident auto .Comenturile cimpanzeilor total pe dinafara..ii apuca deontologia.gramatica...medicamenteeee ))))
    Bah..daca n-aveti nici o treaba cu masinile..ce cautati ba pe aci ? duceti-va ba copii pe pagina lu' Badea
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru