ACEA: “Închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a produs pierderi de producție de aproape 1.5 milioane de mașini”

de Paul Cosma
Duminica, 12.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a produs, până în prezent, pierderi de producție de aproape 1.5 milioane de mașini, potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Suspendarea producției la nivel european a ajuns, în medie, la 18 zile.

Suspendarea producției auto din Europa, în contextul crizei ce a fost provocată de noul coronavirus, este principalul motiv de îngrijorare pentru entitatea ce reprezintă constructorii europeni.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a transmis recent că închiderea fabricilor afectează peste 1.1 milioane de oameni, aceștia fiind angajați în mod direct de producători. Însă, potrivit ACEA, impactul asupra lanțului de aprovizionare este și mai mare. 

Asociația afirmă că, în total, industria auto din UE asigură 2.6 milioane de locuri de muncă directe, iar producătorii gestionează 229 de unități de producție. 

ACEA susține acum că închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a produs pierderi de producție de aproape 1.5 milioane de mașini. Suspendarea producției la nivel european a ajuns, în medie, la 18 zile.

Asociația avertizează că pierderile de producție vor continua să crească rapid dacă fabricile vor rămâne închise în săptămânile următoare.

Via ACEA

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Comisarul Moldovan către pungaşul Limbă: “Las’ că recuperezi tu. Faci ore suplimentare”.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru