Acesta este noul concept Mini Aceman, primul crossover electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a prezentat oficial noul concept Aceman, care anunță primul crossover electric al mărcii britanice. Noul concept Aceman dezvăluie și un limbaj de design nou.

La începutul anului, MINI anunțase că va dezvălui un limbaj de design nou, iar constructorul britanic și-a exprimat intenția de a concura în segmentul mașinilor premium cu un nou crossover electric. Ei bine, iată că acum a venit momentul, deoarece Mini tocmai a dezvăluit un concept al unui viitor SUV electric premium, numit Aceman.

UN NOU LIMBAJ DE DESIGN

Odată cu prezentarea noului concept, Mini a dezvăluit și noul său limbaj de design. Acesta este botezat Charismatic Simplicity și, așa cum sugerează chiar numele său, noul limbaj promite un design general simplu, dar atractiv. Partea din față relevă faptul că noul concept Aceman este unul electric, dacă ne luăm după grila acoperită și cu iluminare LED.

Datorită suprafețelor netede și unor muchii ascuțite, Mini Aceman prezintă un aspect retro-futurist. Acest lucru este ajutat și de o combinație unică de culori. Cea mai mare parte a caroseriei este vopsită într-un turcoaz deschis, numit Icy Sunglow Green. Acoperișul este vopsit într-o nuanță de verde clasic, British Racing Green, pentru un contrast mai bun, iar părțile inferioare ale caroseriei sunt vopsite în accente verzi închise.

CROSSOVER SITUAT ÎNTRE COOPER ȘI COUNTRYMAN

Nu în ultimul rând, Aceman prezintă și accente albastre și roz-portocalii pentru a scoate în evidență caracterul tineresc și vioi.

Identitatea este completată de farurile și stopurile LED, cu simbolul steagului Marii Britanii, precum și de jantele de 20 de inch, de bara de acoperiș iluminată și de scuturile de protecție.

Ca dimensiuni, eventualul model de serie promite să fie amplasat între Mini Cooper și Mini Countryman. Astfel, conceptul Aceman măsoară 4.05 metri în lungime, 1.99 metri în lățime și 1.59 metri în înălțime.

INTERIOR DIGITALIZAT

Noul limbaj de design al lui Aceman este prezent și în habitaclu, acolo unde avem un bord complet digital și un nou sistem de operare. Planșa de bord este desenată sub forma unui soundbar portabil. Noul design încadrează perfect ecranul central rotund, care dispune de tehnologie OLED.

Chiar dacă interiorul lui Aceman este puternic digitalizat, imediat sub ecran sunt amplasate câteva comenzi tradiționale. Consola centrală a fost concepută pentru utilizare flexibilă și se poate extinde până în partea din spate, iar interiorul este dominat de un joc de culori deschise, în special pe tapițeria scaunelor și pe panourile portierelor.

Mai mult, materialele folosite oferă un aspect tridimensional elementelor din habitaclu, toate fiind materiale textile ecologice care înlocuiesc pielea. La fel ca exteriorul, habitaclul lui Aceman nu duce lipsă de iluminare ambientală.

Intensitatea luminii se schimbă pe baza interacțiunii șoferului cu vehiculul. De exemplu, luminile vor avea un efect special atunci când șoferul deschide mașina, acompaniat și de sunete speciale.

SISTEM MULTIMEDIA NOU

O noutate adusă de Aceman este sistemul multimedia. Acesta este bazat pe cea mai nouă generație Mini Operating System, cu un software care are în spate sistemul Android Open Source Project. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei inteligente și avansate, conținutul și comenzile sistemului multimedia pot fi extinse chiar și în afara ecranului central. Acestea pot fi afișate direct pe orice zonă a planșei de bord și chiar până la planșele portierelor.

Sistemul multimedia oferă și opțiuni numeroase de personalizare și prezintă trei moduri principale: Personal, Pop-up și Vivid.

Evident, noul concept Mini Aceman dispune de un propulsor electric, însă Mini nu a oferit niciun detaliu despre acesta.

Noul Mini Aceman va debuta public în Germania, în cadrul celui mai mare eveniment de gaming din lume, Gamescom. Evenimentul va avea loc la Koln, între 23 și 28 august.

via Mini

Comentarii (2)

  • "interior digitalizat" si optional mileu pe bord :)
    3 1
  • Un fel de Citroen!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru