PREMIERĂ: Acesta este noul Mini Aceman!

de Tiberiu Safta
Miercuri, 24.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a lansat oficial noul Aceman, primul model exclusiv electric al mărcii britanice. Noul model primește două versiuni, de 184 de cai putere sau de 218 cai putere, iar autonomia este de peste 400 de kilometri.

După o lungă campanie de promovare, a venit în sfârșit momentul să facem cunoștință cu noul MINI Aceman, primul model exclusiv electric al mărcii britanice. Noul model aduce un design asemănător cu cel văzut la Countryman și primește două versiuni diferite în ceea ce privește puterea motorului.

LIMBAJ DE DESIGN CHARISMATIC SIMPLICITY

Noul Mini Aceman este desenat conform limbajului de design Charismatic Simplicity, care impune un design de inspirație retro, fluid și foarte simplu, așa cum sugerează chiar numele său. În partea din față avem faruri LED cu semnături luminoase personalizabile, precum și o grilă acoperită, așa cum este tipic unei mașini electrice.

Aripile laterale conțin protecții de plastic vopsite în negru destul de mari, precum și praguri vopsite tot în aceeași nuanță. De asemenea, plafonul și capacele oglinzilor sunt vopsite în negru lucios, iar stopurile dispun și acestea de tehnologie LED cu semnături luminoase personalizabile. Exteriorul este completat de jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch.

4 LINII DE ECHIPARE

Noul Mini Aceman va fi disponibil în 4 linii de echipare: Essential, Classic, Favoured și JCW.

Echiparea Essential primește un volan cu două spițe, în timp ce echipările superioare aduc un volan cu 3 spițe. Cei care aleg linia de echipare Classic vor putea alege între un plafon vopsit în negru sau alb. Echiparea Favoured aduce și o ramă argintie în jurul grilei acoperite.

La final, echiparea de top JCW aduce un design nou al barelor de protecție, un plafon vopsit în roșu, dungi roșii vopsite pe capotă și o ramă decorativă vopsită în negru lucios în jurul grilei acoperite.

BORD ÎMBRĂCAT ÎN MATERIAL RECICLAT

Interiorul noului Aceman aduce un bord îmbrăcat în tapițerie din poliester reciclat, iar aici avem și ecranul central OLED rotund cu diametru de 240 de milimetri, care afișează sistemul de operare Mini OS 9. Imediat sub acesta, avem și un șir de butoane fizice pentru funcțiile importante din habitaclu, cum ar fi reglarea temperaturii.

Portbagajul noului model oferă o capacitate de 300 de litri cu bancheta în poziție normală, respectiv 1005 litri cu bancheta rabatată. Alte dotări ale noului Aceman în habitaclu sunt iluminarea ambientală, zonă de încărcare wireless, și un plafon panoramic.

Tot aici avem și Mini Experience Modes, cu până la 8 moduri disponibile, care schimbă atmosfera în habitaclu.

VERSIUNI DE 184 CP ȘI 218 CP

La momentul lansării, noul Mini Aceman va fi disponibil în două versiuni: Aceman E și Aceman SE.

Cea dintâi versiune primește un motor electric de 184 de cai putere, de unde rezultă o repriză de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde și o viteză maximă de 160 de km/h.

Versiunea Aceman SE aduce un propulsor de 218 cai putere. Cu acest motor, Mini Aceman accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.1 secunde și atinge o viteză maximă de 170 de km/h.

În ceea ce privește bateriile, versiunea Aceman E primește o baterie de 42.5 kWh, care promite o autonomie de 310 kilometri în regim WLTP. Cealaltă versiune, Aceman SE, vine dotată cu un acumulator de 54.2 kWh, ceea ce înseamnă o autonomie de 406 kilometri în regim WLTP. Indiferent de versiunea aleasă, încărcarea bateriei de la 10% la 80% durează mai puțin de 30 de minute la o priză de încărcare rapidă.

Deocamdată, Mini nu a anunțat prețurile pentru noul Aceman. Vânzările noului model vor începe în a doua jumătate a acestui an.

via Mini

Comentarii (3)

  • Varza designul. As putea pune pariu ca n-o sa se vanda deloc. E hidos.
    7 2
  • Andrei
    Caricatura unei caricaturi.
    Renault 5 arata infinit mai bine și e mai ieftin.
    3 0
  • Prostia unui prost.Mai bn un Mini hidos decit o panarama de renault.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru