Acesta este noul Mercedes-Benz CLE Cabriolet

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile prezintă noul CLE Cabriolet. Decapotabila vine echipată cu motorizări mild-hybrid, pe benzină și diesel, cu puteri de până la 381 CP.

Germanii de la Mercedes-Benz au publicat primele imagini și informații despre noul CLE Cabriolet sau, cu alte cuvinte, varianta decapotabilă a lui CLE Coupe.

Din punct de vedere estetic, cele două modele sunt aproape identice, marea diferență fiind reprezentată de plafonul retractabil, din material textil. Acesta poate fi comandat în 3 nuanțe, adică negru, roșu și gri, poate fi opera în 20 de secunde și la viteze de până la 60 km/h.

Pentru un plus de confort atunci când circuli decapotat, Mercedes-Benz CLE Cabriolet vine echipat în standard cu sistemul Aircap (deflector de vânt) și Airscarf (flux de aer cald la nivelul gâtului).

MAI SPAȚIOS DECÂT CLASA C CABRIO

Mercedes-Benz CLE Cabriolet are o lungime de 4.850 milimetri, o lățime de 1.861 mm, 1.424 mm sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul măsoară 2.865 milimetri. Pasagerii din spate au cu 72 de milimetri mai mult spațiu pentru genunchi, dar și cu 19 mm mai mult spațiu pentru umeri și coate.

Așadar, vorbim despre un model mai spațios decât Clasa C Cabriolet.

Portbagajul are un volum de încărcare de 385 de litri, sau 295 de litri cu plafonul coborât.

În habitaclu, germanii au instalat un instrumentar de bord digital, de 12.3 inch, și un ecran central de 11.9 inch pentru sistemul multimedia MBUX. La fel ca în cazul lui SL, display-ul central se înclină între 15 și 40 de grade pentru a nu reflecta razele soarelui atunci când mergi decapotat.

De asemenea, avem un sistem nou de iluminat ambiental, dinamic, și scaune îmbrăcate în piele (ecologică sau Nappa) tratată, care reflectă razele soarelui, pentru a nu se încălzi prea tare atunci când lași mașina decapotată. Tapițeria poate fi comandată în nuanțele negru, Macchiato Beige/Negru, Tonka Brown/Negru, Roșu Power/Negru și Alb/Negru.

Linia interioară Avantgarde, cu piele ecologică Artico/Microcut este standard.

Sistemul audio Burmester 3D, cu Dolby Atmos și Spatial Audio, are în total 17 incinte, dintre care două sunt instalate în tetierele scaunelor. Sistemul este opțional.

Suspensia oferită în standard a fost gândită special pentru acest model și a fost coborâtă cu 15 milimetri.

Este disponibilă și o suspensie sport, cu amortizoare reglabile.

DOAR MOTORIZĂRI MILD-HYBRID

Toată gama de motorizări este mild-hybrid, având un starter-generator și un sistem la 48V.

Intrarea în gamă se face cu Mercedes-Benz CLE 220d, care propune un motor diesel, de 2.0 litri, cu 197 CP și 440 Nm. Avem apoi CLE 200 și CLE 200 4Matic, ambele fiind echipate cu un motor de 2.0 litri, pe benzină, capabil de 204 CP și 320 Nm.

Următoarea versiune este CLE 300 4Matic. Sub capotă ascunde tot un motor de 2.0 litri, pe benzină, dar unitatea dezvoltă, în cazul său, 258 CP și 400 Nm.

Vârful de gamă este Mercedes-Benz CLE 450 4Matic, cu un motor de 3.0 litri, pe benzină, 381 CP și 500 Nm cuplu.

Lansarea pe piața europeană este programată pentru luna aprilie 2024. Noul Mercedes-Benz CLE Cabriolet poate fi deja comandat în Germania, iar prețurile încep de la 66.402 euro.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru