Acesta este noul Opel Grandland: versiunea electrică oferă până la 700 de km autonomie

de Tiberiu Safta
Marti, 23.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a prezentat oficial noua generație Grandland, disponibilă în versiuni cu motoare hibride și electrice. Noul model aduce un design proaspăt și tehnologii noi, iar în cazul versiunii electrice, aceasta oferă o autonomie de până la 700 de kilometri.

Constructorul german a dezvăluit oficial cea de-a doua generație Opel Grandland, care aduce un design complet nou, inspirat de conceptul Opel Experimental, prezentat în vara anului trecut. Pe lângă un limbaj de design nou, noul Opel Grandland va fi oferit în versiuni cu motoare hibride, precum și cu motoare electrice, iar noul SUV german include o serie de tehnologii noi atât la exterior, cât și în interior.

GRILĂ OPEL 3D VIZOR

La fel ca toate modelele din gamă, noua generație Opel Grandland adoptă un limbaj de design cu linii ascuțite și cu suprafețe netede. În partea din față avem grila Opel 3D Vizor, care integrează noile faruri LED Intelli-Lux Pixel Matrix HD, dar și sigla Opel iluminată cu ajutorul tehnologiei Edge Light Technology. În interiorul farurilor sunt prezente 51.200 de elemente iluminate, iar la deschiderea și închiderea mașinii sunt afișate și animații speciale ale luminilor.

Noua generație Opel Grandland a crescut în dimensiuni față de vechea iterație. Astfel, noul model măsoară 4650 de milimetri în lungime (+173 de milimetri), 1905 milimetri în lățime (+64 milimetri) și 1660 de milimetri în înălțime (+19 milimetri). Ampatamentul măsoară acum 2784 de milimetri, de unde rezultă mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și în portbagaj. Cu scaunele rabatate, capacitatea maximă a portbagajului este de 1641 de litri.

Partea din spate este caracterizată de un design nou, cu stopuri LED sub forma unor dungi subțiri, iar în mijlocul lor este prezentă inscripția Opel permanent iluminată.

Exteriorul este completat de un plafon vopsit într-o nuanță contrastantă de negru, precum și de accente negre la capacele oglinzilor, la jante și la aripi.

PÂNĂ LA 35 DE LITRI DE SPAȚIU DE DEPOZITARE

Interiorul noului Opel Grandland adoptă un design minimalist și digitalizat. Remarcăm aici un volan nou, ușor aplatizat în părțile superioare și inferioare, precum și un instrumentar digital și un ecran central de 16 inch pentru sistemul multimedia. În spatele volanului este prezent și un heads-up display inteligent, iar o parte din luminile habitaclului pot fi stinse prin alegerea funcției Pure Mode. Odată selectată această funcție, doar informațiile cele mai importante, cum ar fi viteza, sunt afișate pe instrumentarul digital.

Tot aici avem și iluminare ambientală, precum și scaunele ergonomice AGR cu suporturi acționate electric. Aceleași scaune oferă ventilație și integrează și o funcție de masaj, precum și sistemul Intelli-Seat, un slot în mijlocul scaunului care ușurează presiunea asupra coccisului. Bineînțeles, scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie reciclată.

Interiorul noului model este caracterizat și de foarte multe spații de depozitare. O dotare interesantă este așa-numitul Pixel Box, un compartiment transparent și iluminat. Imediat în spatele său este și zona de încărcare a telefonului prin inducție. În total, noul Opel Grandland oferă până la 35 de litri de spații de depozitare în habitaclu.

AUTONOMIE DE 700 DE KM

Noul Opel Grandland este primul model al mărcii germane care este bazat pe platforma dedicată STLA Medium.

Astfel, versiunea electrică primește o baterie de 98 de kWh și promite o autonomie de circa 700 de kilometri în regim WLTP. Deocamdată, Opel nu a dezvăluit mai multe informații despre puterea propulsorului, însă bateria va putea fi încărcată până la 80% în 26 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Desigur, noul Opel Grandland nu renunță la motoarele termice. Asta pentru că va fi disponibilă o versiune cu motor hibrid cu încărcare la priză, care va oferi o autonomie de până la 85 de kilometri în regim WLTP. De asemenea, va mai exista și o a treia versiune, cu un sistem hibrid de 48 de volți, fără încărcare la priză.

SISTEME DE ASISTENȚĂ NOI

Noul Opel Grandland primește o suspensie nouă cu amortizoare cu frecvență selectivă. De asemenea, noul model primește și o serie de sisteme de asistență noi în standard, cum ar fi: cruise control automat cu funcție stop & go, recunoaștere extinsă a semnelor de circulație, adaptare inteligentă a vitezei și In Crash Braking, un sistem de frânare automată care se activează după un impact.

Opțional, noul model poate fi dotat și cu sistemul Intelli-Drive 2.0, care integrează un asistent de schimbare automată a benzii și un sistem de adaptare a vitezei recomandate. Acest sistem mai include și o cameră video pentru marșarier cu un sistem de curățare automată și o cameră cu 360 de grade.

Deocamdată, Opel nu a anunțat prețurile noului Grandland.

via Opel

Comentarii (6)

  • succesuri
    la cum sunt tendintele de preturi probabil ca va fi mai scump ca un Tesla Y si apoi iar stau toti si se uita curgandu.le din gura ca nu se vand modelele lor.. in mod normal ca sa aiba succes ar trebui sa fie maxim 35k dar probabil va fi cu 10k mai scump
    5 7
  • Trilulilu
    La 4.6m, pare o mașină "suficientă" pentru majoritatea familiilor. Să sperăm că prețurile vor fi unele mai decente.
    5 3
  • Arata chiar foarte bine , îmi place noul interior da o vedere bună la ochii , se vede ca Opel lucrează la mașinile sale , părerea mea , sa vedem preturile
    4 1
  • @succesuri
    Are autonomie mai bate decât Y și o caroserie mult mai utila. Plus instrumente de bord!
    Deci de ce sa nu coste mai mult decât Y?
    8 4
  • 55000E
    2 1
  • spaclu lu manole
    O masina cu tehnologie pe inima mea. Pretul va fi decisiv in succesul ei.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru