Adio, Maserati Ghibli! Rivalul lui BMW Seria 5 iese din gamă. Italienii vor renunța și la motoarele V8

de Alexandru Monenciu
Joi, 11.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian va renunța la modelul Ghibli în 2024. Totodată, va elimina motoarele V8 în anii următori.

Ghibli a revenit în portofoliul Maserati în 2013 ca un sedan de lux, de dimensiuni medii. De fapt, a marcat întoarcerea mărcii italiene în acest segment după o pauză de două decenii.

De-a lungul anilor a primit mai multe versiuni, dar drumul său pare că se apropie de final.

Directorul general al diviziei din Australia, Grant Barling, a anunțat că Ghibli va fi eliminat din gamă în 2024. Locul său va fi luat de viitorul Quattroporte, un model care va fi mai mic decât cel din prezent. Cu alte cuvinte, viitorul Quattroporte va avea cam aceleași dimensiuni ca și actualul Ghibli.

"Planul pe termen lung este ca Ghibli să fie înlocuit de Quattroporte. Planul este ca Ghiblu și Quattroporte să devină un singur model. Quattroporte va deveni o versiune cu ampatament scurt a lui Ghibli, dar se va numi Quattroporte," a declarat el.

Totodată, în contextul în care Maserati are deja motorul V6 de 3.0 litri, twin-turbo, italienii vor renunța în anii următori și la motoarele V8 de proveniență Ferrari.

În prezent, unitatea de 3.8 litri echipează versiunea Trofeo a lui Ghibli, Quattroporte și Levante.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Toate aceste termice sunt varză în faţa Tesla şi Rimac.
    3 13
  • O marca celebra, dar ținută în viață artificial de mulți ani, sper să mai fie bani pentru această susținere, este clar că nu-i profitabilă, slabe șanse să devină.
    11 3
  • OK, OK, dar actualul Quattroporte va mai avea vreun succesor?
    6 0
  • Seriff
    @Mike, varza la ce? La o acceleratie pe 400 m poate, in rest le bate la orice capitol, sunet, viteza maxima, senzatie, autonomie, lipsa grijei incarcarii, libertatea de a te duce oriunde, oricum, oricand stiind ca poti alimenta in 5 minute de oriunde.
    La ce le bate? La nimic, troacele electrice sunt inutile.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru