Industrie

Sambata, 23 Aprilie | Industrie

Ferrari a fost cea mai profitabilă companie auto din lume în 2021

Un top realizat de Jato Dynamics a dezvăluit care au fost cele mai profitabile companii auto din lume în 2021. Ferrari a urcat pe prima treaptă a podiumului dar a fost singura companie europeană din Top 3.
Luni, 10 August 2020 | Industrie

Studiu despre piața auto europeană: vânzările de mașini vor scădea cu până la 39% în acest an

Piața auto europeană va înregistra un declin al vânzărilor de 21% într-un scenariu optimist și de 39% într-un scenariu pesimist, potrivit unei analize realizată de PricewaterhouseCoopers.
Sambata, 14 Martie 2020 | Industrie

Uzinele auto din China reîncep producția de mașini: Renault, Grupul PSA, Nissan și Honda se numără printre beneficiari

Uzinele auto din China își vor putea relua activitatea în această perioadă ca urmare a scăderii drastice a numărului de cazuri de coronavirus Covid-19.
Miercuri, 04 Septembrie 2019 | Interviu

Lumea auto din spatele mașinilor: o companie românească a ajuns reperul traducerilor tehnice premium la nivel mondial

Lumea mașinilor cuprinde o zonă mult mai largă decât cea pe care o acoperă o primă privire. Iar Andrei Ioviță, un antreprenor brașovean, a deschis acum 17 ani o afacere care pune România pe harta traducerilor tehnice premium: altalingua.
Duminica, 09 Decembrie 2018 | Industrie

GM închide cinci fabrici din SUA, Tesla le cumpără: "E posibil să preluăm noi câteva dintre acestea"

Elon Musk se pregătește de o creștere serioasă a volumului de mașini produse de Tesla, iar în acest sens vrea să preia "mai multe" dintre fabricile americane la care GM renunță în 2019 în urma unui plan de restructurare a companiei.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Industrie

Aston Martin trage un semnal de alarmă înainte de Brexit: “Va fi un dezastru pentru industria auto dacă nu se ajunge la un acord comercial”

Lipsa unui acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi un dezastru pentru industria auto, “de ambele părți”, a declarat Andy Palmer, șeful Aston Martin.
Vineri, 14 Septembrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen caută aliați pentru dezvoltarea mașinilor autonome: nemții vor un “standard tehnologic” la nivelul industriei

Grupul Volkswagen vrea să se alieze cu alți producători auto ca să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Nemții spun că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.
Joi, 12 Aprilie 2018 | Masini electrice si hibride

Șeful PSA, îngrijorat de electrificarea pieței auto: “Lipsa de viziune poate afecta industria, dar și societatea”

Tranziția de la mașinile tradiționale la cele electrice poate avea o serie de consecințe la nivelul societății pe care industria auto încă nu le înțelege pe deplin, a avertizat Carlos Tavares, șeful grupului Peugeot-Citroen (PSA).
Vineri, 16 Februarie 2018 | Industrie

Noul șef de design de la Toyota: “În viitor, serviciile de car sharing cu vehicule electrice și autonome ar putea elimina mașinile produse în masă”

Serviciile de car sharing ce folosesc vehicule electrice și autonome ar putea, în viitor, să elimine dorința clienților de a-și conduce propriile mașini în fiecare zi și, astfel, să nu mai fie nevoie de producția în masă a acestora. Declarația îi aparține lui Simon Humphries, noul șef de design de la Toyota.
Miercuri, 15 Februarie 2017 | Industrie

Tranzacția dintre GM și Peugeot-Citroen pentru Opel trezește autoritățile: germanii și britanicii, îngrijorați de soarta uzinelor

Germania și Marea Britanie sunt îngrijorate că un posibil transfer al mărcii Opel de la General Motors la Peugeot-Citroen ar putea conduce la închiderea uzinelor din aceste țări.
Marti, 14 Februarie 2017 | Industrie

Mutare grea în industria europeană: Grupul PSA (Peugeot-Citroen) vizează achiziția Opel

Grupul PSA se află în negocieri avansate cu General Motors pentru achiziția brandului german Opel. Mutarea ar putea fi anunțată în câteva zile și va însemna ieșirea oficială a GM de pe piața europeană.
Miercuri, 26 Octombrie 2016 | Industrie

Unii cu investiţiile, alţii cu studiile: Bulgaria şi România sunt cele mai atractive ţări pentru industria auto

Bulgaria şi România ocupă primele două locuri într-un studiu realizat de vecinii de la sud de Dunăre care analizează cele mai atractive ţări pentru industria auto, deşi Polonia şi Ungaria au obţinut investiţii majore în ultimele luni.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 24 Iunie 2016 | Industrie

Industria auto reacţionează la Brexit: constructorii speră să nu plătească taxe vamale pentru exportul maşinilor în UE

Constructorii care deţin fabrici în Marea Britanie speră să nu fie nevoiţi să plătească taxe vamale când vor exporta maşinile în Uniunea Europeană după ieşirea ţării din blocul comunitar.
Marti, 19 Noiembrie 2013 | Industrie

Daimler a cumpărat 12% din producătorul chinez BAIC

Mercedes-Benz mizează serios pe piaţa din China. O devedeşte cea mai nouă investiţie a companiei-mamă Daimler: achiziţia unei participaţiuni de 12 procente în BAIC, partenerul chinez strategic al constructorului german.
Luni, 08 Iulie 2013 | Industrie

Fiat a mai cumpărat 3.3% din Chrysler şi deţine acum aproape 70% din acţiunile americanilor

Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat (foto), îşi desăvârşeşte pas cu pas pariul carierei: italienii au mai cumpărat 3.3% din acţiunile Chrysler. A fost o nouă etapă din drumul spre controlul complet al companiei americane.
Miercuri, 21 Septembrie 2011 | Feature

FEATURE: Cum va arăta lumea auto în 2025?

Lumea auto se schimbă. Apar automobile electrice, iar industria se zbate să se adapteze la o economie mondială din ce în ce mai şubredă. Iată la ce schimbări ne putem aştepta în viitorul apropiat şi cum va arăta lumea auto în 2025.
Miercuri, 26 Mai 2010 | Modele noi

Pininfarina va desena 30% din maşinile create în China

Pininfarina a semnat contracte cu producătorii chinezi de automobile ce îi vor permite să deseneze 30% din modelele noi care vor debuta pe piaţa din China în următoarea perioadă.
Miercuri, 19 Mai 2010 | Industrie

În 2020 vor exista doar 10 producători mari de maşini

Conform unui studiu realizat de companie de consultanţă Deloitte, constructorii de astăzi vor fi grupaţi peste 10 ani în doar 10 grupuri mari la nivel mondial.
Marti, 22 Decembrie 2009 | General

ANALIZA: 10 lucruri care au schimbat lumea auto in ultimii zece ani

Ultimii zece ani au schimbat radical fata industriei auto mondiale. Automarket a ales zece dintre cele mai importante si marcante miscari ale industriei din deceniul care se incheie.
Marti, 08 Septembrie 2009 | Economic

Seful Alfa Romeo: "Vom creste cu 11% in 2009"

Sergio Cravero, presedintele Alfa Romeo, sustine ca marca italiana are potential de crestere in acest an. +11% este prognoza pentru 2009.

Tag-uri similare

Ford, Toyota, Nissan, Opel, Honda, Volvo, GM, vanzari, General Motors, Alfa Romeo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru