Porsche: Teste în mediul virtual cu un motor V8 alimentat cu hidrogen

de Alexandru Monenciu
Vineri, 19.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a realizat un studiu, în mediul virtual, cu un motor V8 pe care l-a modificat pentru a funcționa cu hidrogen. Potrivit celor de la Porsche, acesta ar dezvolta aproape 600 CP.

Mai mulți constructori din industria auto cochetează cu sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen. Porsche se alătură petrecerii după ce inginerii diviziei Porsche Engineering au realizat un test, în mediul virtual, cu un asemenea motor.

Baza acestui propulsor a fost unitatea V8 de 4.4 litri, iar inginerii l-au modificat pentru a funcționa cu hidrogen. Cea mai mare provocare, potrivit reprezentanților companiei, a fost să adapteze turbinele pentru a funcționa cu noul combustibil.

Pe simulări, motorul dezvoltat de Porsche dezvoltă 598 de cai putere. Tot în mediul virtual, nemții au realizat un test pe circuitul Nurburgring Nordschleife.

Mașina echipată cu acest propulsor l-a parcurs în 8 minute și 20 de secunde. Macheta digitală cântărea 2.650 de kilograme.

După ce au analizat datele, inginerii Porsche au susținut că, în lumea reală, acest V8 alimentat cu hidrogen ar respecta standardul de emisii Euro 7.

Deși testul a fost un succes, Porsche susține că, cel puțin în forma actuală, motorul cu hidrogen ar avea șanse foarte mici de a intra în producție.

via Porsche

Comentarii (1)

  • Hidrogenul este FOARTE POLUANT la producerea lui.

    Foarte poluant este procesul de extragere hidrogen din gaz metan şi abur.

    Nu mai spun de transportul foarte dificil, special, stocarea la temperaturi mult negative, staţiile de încărcare extrem de scumpe şi periculoase.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru