Skoda are un logo nou. Cea mai mare schimbare de identitate a mărcii din ultimii 30 de ani

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile are un nou logo, dar și o nouă identitate de marcă. Din 2024, acesta își va face apariția pe toate modelele companiei.

După ce am făcut cunoștință cu noul concept Vision 7S, care introduce noul limbaj de design Skoda, constructorul ceh de automobile ne prezintă acum noul său logo.

Ar fi cea mai mare schimbare de identitate a mărcii din Mlada Boleslav din ultimii 30 de ani.

Potrivit Skoda, noul logo, în 2D, este mai simplu și mai ușor de recunoscut pe materialele promoționale comparativ cu cel actual, în format 3D.

Așadar, în locul vechiului logo, noile modele vor avea scris numele mărcii atât pe portbagaj cât și pe capotă. Designul a fost ales din 165 de propuneri pe care le-au dezbătut mai apoi 2.200 de persoane din Cehia, Germania, Italia și Norvegia.

În ceea ce privește celebra emblemă Skoda, și aceasta a suferit câteva modificări, adoptând un design 2D. Forma și dimensiunile au rămas neschimbate.

Inițial, noul logo își va face apariția pe social media, dar și în comunicatele transmise de Skoda. Din 2024, acesta va putea fi regăsit pe toate modelele noi ale companiei.

via Skoda

Comentarii (9)

  • Octavian
    M-as bucura sa dispara cioara aia de pe volan. (sau prepelita, paun, papagal, sau ce o fi)
    16 6
  • @Octavian - eu (nu numai eu) zic e ciocanitoare , ei spun ca e o sageata inaripata , dar ce ai cu ea ? E unul din cele mai simpatice logo-uri as spune din industrie .Mie imi place foarte mult , doar ca au dat-o ei in bara cand au facut-o 3 D si argintie.
    7 7
  • Ce treaba are logo cu ce vrem de la o masina? Nu am auzit pe nimeni sa spună ca nu-si iau un brand sau altul din cauza logo-ului. Au si ei treaba cu nimicuri, dar si cei de la marketing au nevoie de motive sa facă ședințe, prezentări etc.
    7 3
  • Marcile mele favorite apar maaaare pe prima pagina din Automarket si ma bucur sa le vad, Skoda si Honda:
    ambele au 5 litere in nume,
    ambele au 3 litere comune,
    ambele au avut fondatori pasionati de tehnica si inovatie,
    ambele au participat cu succese notabile in diverse competitii de motorsport,
    ambele ofera masini fiabile, robuste, practice si cinstite, cu un excelent raport pret-calitate,
    ambele sunt marci cu picioarele pe pamant, care nu se incumeta la fantezii si artificii, desi tehnic sunt capabile de absolut orice,
    ambele au designuri care intotdeauna au placut ochiului,
    si nu in ultimul rand, ambele au viitorul asigurat, pentru ca desi isi onoreaza mostenirea, se si modernizeaza permanent.

    Pentru mine, atata vreme cat exista Honda si Skoda, alte marci nu prea ma intereseaza.
    9 21
  • Lucian
    Trebuie si designerii sa manance o paine...
    5 1
  • Frumos spus Alex. Anul viitor vine pentru mine o Skoda Octavia Scout… tocmai pentru motivele enumerate de tine. Întâmplarea face că Honda dar si Mazda au fost considerare.
    6 9
  • Cineva a luat lectii de la Dacia :))))
    6 4
  • Lipsa de imaginatie maxima... Zici ca l a facut un student cu 1-2 ore inainte de examenul pt care a "uitat" sa invete.
    4 2
  • Qredeam qă au modificat logo-ul în Sqoda
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru