Ferrari a fost cea mai profitabilă companie auto din lume în 2021

de Gabriel Nica, Foto: Ferrari
Sambata, 23.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un top realizat de Jato Dynamics a dezvăluit care au fost cele mai profitabile companii auto din lume în 2021. Ferrari a urcat pe prima treaptă a podiumului dar a fost singura companie europeană din Top 3.

Anul 2021 a fost, fără îndoială, unul plin de provocări pentru industria auto. Deși mulți analiști se arătau optimiști inițial cu privire la potențialul de revenire al industriei, criza semiconductorilor dar și alte probleme pe partea de aprovizionare au schimbat complet rezultatele obținute în final.

Conform celor de la Jato Dynamics, anul trecut marjele de profit au crescut, deși numărul de mașini vândute per total a înregistrat o scădere în foarte multe cazuri. Una dintre explicații ține de faptul că majoritatea discounturilor au dispărut și producătorii au vândut mai multe modele din gamele superioare de preț.

Astfel, cele mai mari companii auto din industrie au înregistrat vânzări de 1.89 trilioane de dolari, în creștere cu 13% față de anul complet pierdut 2020. Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei, anul 2019, piața a scăzut în 2021 cu circa 6%. Cu toate acestea, mașinile vândute au fost, în medie, cu 11% mai scumpe decât în anul anterior, marja de profit urcând la 7.6%, cu 2% mai mult decât chiar și în 2019.

Cele mai bune numere din acest punct de vedere au fost înregistrate de Ferrari, cu o marjă de profit de 25.47%, cea mai mare din industrie.

Astfel, Ferrari a reușit să obțină un profit net de 4.27 miliarde de euro, trecând astfel peste pragul de 4 miliarde de euro pentru prima oară în istoria brandului.

Pe locul al doilea s-a situat producătorul indian Tata, cu o profitabilitate de 16.17%. Un contributor important aici s-a dovedit partea britanică a conglomeratului Indian, respectiv brandurile Jaguar și Land Rover. Locul trei a fost ocupat de Tesla, producătorul american având o marjă de profit de 12.12%, cu doar 0.6 procente peste cel înregistrat de BMW Group.

Via: Profit.ro

Comentarii (15)

  • Volvo unde este, Mihai ? Vânzări slăbuțe, profit la fel, fiabilitate sub Bmw, cum e, tot pentru cunoscatori ?
    10 5
  • Minciuna a devenit adevărul.mama a ajuns pe 2 datorită hiperextraordinarelor ale JEGuar
    4 3
  • vânzări.scuze!India vei fi mereu o parte din mine
    2 1
  • Mircea Badea
    cred ca fiecare declara ca are chef...hotii au prioritate peste tot..
    3 2
  • @dan_grc
    Volvo e pentru cunoscatori, BMW pentru cocalari. Cu fiabilitatea sta mai bine: nu ia foc ca pocnitorile diesel BMW si sa fie obligat si amendata ca sa faca recall. Profitul BMW a crescut, pentru ca a crescut semnificativ si numarul de cocalari.
    Tu vezi Ferrari la orice colt de Strada? Personal pentru asta imi si place Volvo: e mai deosebit si sper sa ramana asa, nu vreau sa se vanda la kg, ca BMW, totusi e o marca premium, nu de volum sa vanda ca VAG, Toyota si altele. Nici Ferrari nu vinde milioane :))
    Dar pana sa ajungi tu sa iei un Volvo nou, deocamdata mai ai de facut cheta sa iei un litru de motorina sa iti misti troaca.
    4 15
  • Parca Tesla era un gadget si nu erau oamenii interesati de electrice :))
    Daca e sa ne luam dupa meseriasii romani cunoscatori :))
    8 10
  • @dan_grc
    Poate ne explici putintel cum sta treaba cu fiabilitatea la Seria 5 :))
    https://car-recalls.eu/reliability/tuv-report-2022-4-5-years/
    Conform TUV report in GERMANIA, la masinile vechi de 4-5 ani BMW Seria 5/6 ocupa ultima pozitie :))
    Sa mai mentionam ca nu e nici un model BMW peste Volvo V40 sau Volvo XC60.
    Deci cum zici ca sta Volvo ca fiabilitate?
    Nici la masinile noi BMW Seria 5 nu pare sa o duca prea bine:
    https://car-recalls.eu/reliability/tuv-report-2022-2-3-years/
    Poate ca le explici tu la samsari cat de bune sunt BMW-urile si cat de furate si cam cati km se dau inapoi la ele.
    Dupa ce te mai luminezi putin, mai scrie pe aici comentarii, dar sa vii si cu date, nu cu vorbe, ca nu sunt toti cu mintea in papuci si la gradinita.
    8 10
  • Ia vezi ce spune JD Power 2021, tot timpul eviți acest top .
    10 4
  • @dan_grc
    He, he, nu prea iti place ce vezi???
    Hai sa vedem si JD power in Germania:
    https://www.jdpower.com/business/press-releases/2018-germany-vehicle-dependability-study-vds#:~:text=Toyota%20ranks%20highest%20in%20vehicle%20dependability%20among%20all%20brands%2C%20with,the%20highest%2Dranked%20premium%20brand.
    "Toyota ranks highest in vehicle dependability among all brands, with a score of 101 PP100. SEAT and Volvo rank second in a tie, with 103 PP100, followed by Škoda with 104 PP100 and Hyundai with 105 PP100. Volvo is the highest-ranked premium brand."
    A se Citi: Volvo era in 2018 IN GERMANIA, cea mai apreciata marca premium.
    https://europe.jdpower.com/press-releases/2019-germany-vehicle-dependability-study
    In 2019, tot la germani acasa:
    “Volvo—the leading premium marque—and most major volume brands rank well above the German brands. Audi, BMW and Mercedes-Benz need to improve the reliability and robustness of the premium features and materials before customers look elsewhere.”
    Pentru 2020, 2021 si 2022 nu am gasit top in GERMANIA, dar il poti pune tu, daca gasesti.
    Volvo meu e vechi, de pe vremea cand BMW era ultimul in topul fiabilitatii din Germania :))
    5 9
  • Ce spunem unii si ce înțelegi tu… se iau tocmai pentru ca sunt un Gadget, hobby a 2-a sau a 3-a masina.
    Sper ca nu este pre complicat sa reții un punct de vedere… ca doar nu cunoaștem adevarul absolut ;)
    Tot timpul a existat un procent de oameni care își pot permite si își doresc anumite produse exotice, de lux, de nisa etc.
    In afara de Tesla cine crezi ca va mai trece de 1.000.000 electrice/an si când. Ca sa conteze Electricele trebuie sa treacă de 20.000.000 pe an, când crezi ca se va întâmpla?
    7 2
  • Pai cred ca in maxim 3 ani se vor vinde peste 10 milioane de electrice si cel mai probabil in 5 ani peste 20 milioane.
    Raportul se va schimba clar pentru dieseluri, care cel mai probabil in 3 ani vor fi la vanzari ca electricele acum, iar in 5 ani, deja piese de muzeu.
    Cum bine zici, masinile electrice sunt ca gadgeturile si gadgeturile evolueaza si se vand rapid, daca ne uitam la telefoane, TV, laptop-uri si altele.
    5 7
  • Așa sa fie… singura remarca este ca mașinile electrice deja beneficiază de toate evoluțiile pe care tu le menționezi. Nici bateria si nici aplicațiile care sunt acuma folosite pe mașinile electrice nu sunt o noutate. Practic este vorba de un transfer de tehnologie si nu de inovație si care îi pune in dificultate pe anumiți șoferi, nu toți sunt “prieteni” cu tehnologia si cu Gadget-urile, iar atâta timp cât majoritatea mașinilor trebuie conduse lucrurile ar trebuie sa se miște in raport cu capacitatea șoferilor de a se adapta. Dar încă sunt opțiuni cu “butoane” așa ca nu sunt motive de îngrijorare, încă se poate alege. Industria auto din punctul meu de vedre reflecta nivelul tehnologic real si sustenabil (in măsura in care ceva poate fi sustenabil) al planetei pentru ca implica cel mai mare număr de utilizatori in cele mai variate situații.
    4 1
  • Nu va grabiti sa vindeti 20 de milioane de electrice ca nu exista infrastructura pentru incarcarea lor deocamdata .
    2 1
  • Seriff
    Mai lasati-ne frate cu masinile electrice, la orice articol numai de ele vorbiti.
    Era una pe autostrada, mergea cu 80, incurca traficul, era depasita de toate loganurile, fa un Bucuresti- Constanta dus intors in aceeasi zi cu o masina electrica, mers 130 pe autostrada, cu aerul conditionat pornit, poti, evident ca nu.
    Concluzia, sunt niste masini de oras scumpe si atat.
    5 3
  • cit de distrus sa fi sa compari cazanele volvo cu BMW
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru