Uzinele auto din China reîncep producția de mașini: Renault, Grupul PSA, Nissan și Honda se numără printre beneficiari

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 14.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzinele auto din China își vor putea relua activitatea în această perioadă ca urmare a scăderii drastice a numărului de cazuri de coronavirus Covid-19.

Activitatea industrială din China a scăzut semnificativ în ultimele luni din cauza coronavirusului Covid-19, iar cea mai afectată regiune a fost de departe provincia Hubei.

În ultimele zile, numărul de noi cazuri de coronavirus Covid-19 a scăzut la mai puțin de 20 pe zi, astfel că autoritățile au anunțat că marile uzine auto își vor putea relua treptat activitatea.

De exemplu, cele trei uzine deținute de Grupul PSA Peugeot-Citroen în provincia Hubei își vor relua activitatea în cursul acestei săptămâni, la fel ca și unitatea de producție și centrul de dezvoltare deținute de Renault.

La rândul lor, cei de la Nissan au făcut un anunț asemănător. "Am început pregătirile pentru a relua operațiunile în cursul acestei săptămâni", a precizat un purtător de cuvânt al companiei japoneze pentru agenția de presă AFP.

Între timp, Honda a anunțat că a început producția încă din cursul zilei de miercuri, însă pentru moment într-un ritm mai lent.

"Producția unui număr mic de vehicule a început miercuri", au precizat oficialii mărcii japoneze.

Reluarea producției în industria auto va reprezenta o gură de oxigen inclusiv pentru producătorii din Europa, care încep să resimtă lipsa de componente importate din China. Pe de altă parte, este posibil ca producția de mașini din Europa să fie întreruptă ca urmare a evoluției coronavirusului Covid-19 în țările de pe Bătrânul Continent.

Via Autoactu

Comentarii (1)

  • ca urmare a scăderii drastice a numărului de cazuri de coronavirus Covid-19 .....La o tzara cu locuitori in numar de peste un miliard si jumatate, in care foarte multi sunt in pragul saraciei, numarul celor care au avut virusul este foarte mic.Cate cazuri are Rusia? Dar India? Are rost sa le comparam cu cele din Europa? Cate fabrici s-au nationalizat (in ultimele 3 saptamani) in China?Aproape toate.Si fara sa setraga un singur foc de arma, Sanctiunile impuse de Bozo trump Chinei ,acum , ne afecteaza rau de tot.
    Fiecare intelege ce vrea.Este doar un scenariu imaginar. Oare?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru