Aer proaspăt pentru Volvo S60 și V60 de la divizia de performanță Polestar

de Bogdan Mirică
Luni, 28.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță Polestar oferă o serie de îmbunătățiri pentru modelele S60 și V60, capabile să îmbunătățească manevrabilitatea și aspectul.

De cele mai multe ori, cei care caută un sedan sau un break premium de performanță se uită în curtea unor nume nemțești cu greutate, precum AMG, M sau RS. Există însă și alternative, ceva mai în nordul Europei.

Divizia Polestar a celor de la Volvo este responsabilă cu insuflarea performanței sub capota modelelor deja existente. Pentru a da un aer proaspăt modelelor S60 și V60, care există deja de mulți ani pe piață, Polestar a pregătit pachete sportive noi.

Acestea presupun un kit aerodinamic îmbunătățit: o buză pentru spoilerul frontal, praguri laterale, o nouă bară spate, un eleron montat pe portbagaj sau pe hayon, în cazul break-ului. Pachetul aerodinamic oferă, pe lângă aspectul îmbunătățit, și o apăsare aerodinamică cu 30% mai mare, ceea ce înseamnă performanțe mai bune în ceea ce privește manevrabilitatea.

Esential 1500 de unități S60 și V60 vor construit Volvo și Polestar.
362 de cai putere oferă S60 și V60 Polestar.
Pe lângă acest kit, modelele S60 și V60 Polestar primesc și carcase din fibră de carbon pentru oglinzile laterale, jante cu aspect lucios și o culoare de caroserie Bursting Blue Metallic.

Tratamentul cromatic continuă și la interior, unde cusăturile sunt tot de culoare Bursting Blue Metallic, iar tapițeria are embosat logo-ul Polestar.

Divizia sportivă Volvo susține că cele două mașini au primit peste 250 de noutăți, comparativ cu versiunile standard.

Sub capotă se va regăsi același motor de 2.0 litri, supraalimentat, care livrează 362 de cai putere și 470 Nm. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în 4.7 secunde (4.8 secunde în cazul lui V60 Polestar), iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Polestar și Volvo au promis că vor produce doar 1500 de unități ale celor două modele.

Comentarii (1)

  • Arogantul
    devin din ce in ce mai interesante modelele astea
    motorul cel putin este fenomenal, doar pielea aia intorasa nu ma atrage, si limitarea la culori exterioare.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru