Ai un hibrid cu motor de peste 2.2 litri? Primeşti 50% reducere la impozitul pe maşină

de Daniel Popescu
Vineri, 01.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bucureştenii care deţin un hibrid cu un motor de peste 2.2 litri vor avea 50% reducere la impozitul pe maşină în 2016.

Veşti bune de la autorităţi pentru bucureştenii care şi-au cumpărat un hibrid. Potrivit unei decizii adoptate joi, proprietarii care deţin un hibrid cu un motor convenţional de peste 2.2 litri vor primi o reducere de 50% la plata impozitului anual pe maşină.

Măsura este valabilă începând cu anul 2016 şi reflectă noile prevederi din Codul Fiscal, potrivit cărora proprietarii unor astfel de autovehicule sunt favorizaţi la plata impozitelor. Aceasta se adaugă unei alte decizii care era deja în vigoare: cei care deţin hibrizi cu motoare clasice de cel mult 2.2 litri primesc o reducere de 100% la impozit, astfel că nu trebuie să plătească niciun ban.

Urmareste Automarket
Aceasta este una dintre facilităţile oferite de autorităţi care are drept obiectiv încurajarea maşinilor cu propulsie alternativă în detrimentul unităţilor tradiţionale.
Autorităţile promit că ediţia din acest an a programului Rabla va veni cu două componente majore pentru încurajarea achiziţionării de maşini hibride şi electrice.

Anul trecut, valoarea primei de casare a fost de 6.500 lei, la care s-au adăugat diverse bonusuri: 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 g/km, 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid şi 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric.

Via Economica

Comentarii (7)

  • E o gluma ?
    Dc doar bucurestenii ?
    2 1
  • N-au mai fost ceva reduceri de impozite pt hibride in urma cu cativa ani; si apoi, tzeapa, dupa o vreme au schimbat iar legea si au trebuit sa plateasca
    2 1
  • Hibride cu motoare peste 2.2 l nu prea exista in Europa in general si in Romania in special. Inutila legea pentru noi. Sincer. Ca multe alte legi romanesti.
    2 3
  • nu-i inutila deloc legea, sunt hibridele alea de lux, foarte scumpe.
    Land Rove - 3L
    Mercedes-Benz S motor 3L, parca era si un suv hibrid tot cu motor de 3L sau peste 3L
    Porsche Cayenne/Panamera motor de 3L
    Lexus GS - 3,5L
    Lexus LS - 5L

    In principiu masini pe care si le permit nu doar sa le cumpere, ci sa si le intretina, doar cei care au dat legea, si prietenii lor.
    8 0
  • razorsbk
    Dar pana acum nu era reducere 95% daca autoturismul este hibrid ?
    4 0
  • dar cu fumigenele agresive din bulgaria nu puteti face ceva?
    4 0
  • BaditzaEx
    1 Aprilie :)), cati s-au inghesuit sa latre si sa analizeze ''stirea''
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru