Renault se aliază cu chinezii de la Geely pentru a vinde mașini hibride în Asia

de Paul Cosma
Luni, 09.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a semnat un parteneriat cu grupul chinez Geely, colaborare ce presupune producția și comercializarea de mașini hibride pe piețele din Asia.

Grupul Renault a transmis că a ajuns la un acord cu Geely pentru crearea unei colaborări în domeniul resurselor și tehnologiilor. 

Obiectivul principal va fi producția și vânzarea de mașini hibride pe piețele din China și Coreea de Sud, urmând ca proiectul să fie extins și pe celelalte piețe în creștere rapidă din Asia. 

Vehiculele produse de cele două companii vor fi comercializate sub sigla Renault în China. Colaborarea cu Geely vine după ce Renault s-a retras dintr-un parteneriat similar cu Dongfeng în 2020. 

Potrivit surselor Reuters, Renault și Geely se gândesc să extindă parteneriatul și în domeniul mașinilor electrice. Totodată, sursele au spus că oficialii Nissan nu ar fi fost informați despre noul joint-venture cu Geely. 

Via Renault, Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru