Toyota: modelele hibride, mai profitabile decât cele electrice

de Tiberiu Safta
Joi, 02.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că își micșorează așteptările cu privire la vânzarea de modele electrice noi în acest an. Constructorul nipon a descoperit că modelele sale hibride sunt mai profitabile decât cele electrice.

Pentru anul 2023, Toyota avea așteptări mari cu privire la vânzarea de modele electrice. Mai exact, constructorul japonez a preconizat că va comercializa circa 202.000 de mașini electrice până în primăvara lui 2024. Din păcate pentru Toyota, așteptările s-au dovedit a fi prea mari, deoarece obiectivul stabilit la începutul anului nu mai poate fi atins.

Tocmai din această cauză, Toyota se așteaptă acum să vândă doar 123.000 de vehicule electrice până la data de 31 martie 2024, potrivit unui nou raport financiar al mărcii. Mai mult, Toyota a descoperit că modelele sale cu motoare hibride s-au dovedit a fi mai profitabile decât cele electrice. Din acest motiv, atât Toyota, cât și celelalte mărci din cadrul grupului japonez, se așteaptă să obțină un profit operațional de circa 28.1 miliarde de euro, față de 18.7 miliarde de euro, cât fusese preconizat inițial.

Până la finalul lui martie 2024, Grupul Toyota are în plan să vândă 3.9 milioane de mașini electrice, hibride standard, PHEV și pe bază de hidrogen.

Astfel, vehiculele electrificate ar urma să reprezinte 37% din vânzările totale ale grupului nipon.

În ultimul trimestru fiscal, Toyota a obținut o marjă a profitului operațional de 12.6% la nivel mondial. Această creștere este dublă față de valoarea înregistrată în aceeași perioadă din 2022, atunci când Toyota a avut o marjă operațională de 6.1%.

via Toyota

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    dar ce modele electrice are?! pare ca priusul rupe...
    5 14
  • si ei cand au descoperit asta? nu stiau dinainte cat ii costa si cu cat le vand? au fost surprinsi sa afle asta dupa 10 luni... sau care e stirea?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru