"Airbag-urile ucigașe" Takata au mai făcut o victimă. Bilanțul atinge 17 decese la nivel mondial

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Marti, 11.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un bărbat din Florida a decedat după ce airbag-ul unui Honda Accord i-a explodat în față cu tot cu fragmentele metalice generate de dezintegrarea modulului airbag. Este a 17-a victimă

Saga airbag-urilor Takata continuă. Povestea "airbag-urilor ucigașe", cum au fost ele numite de presa de peste Ocean, ajunge la a 17-a victimă la nivel mondial și a 12-a din SUA. Cauza este aceeași: gazul pe care l-a folosit Takata între 2002 și 2014 la umflarea airbag-ului - nitrat de amoniu - poate genera o explozie cu o putere mai mare decât cea necesară, iar piesele din metal care fac parte din ansamblul modulului airbag pot să sară în fața șoferului sau a pasagerului sub formă de schije metalice. 

În cel mai recent caz de acest tip, un bărbat din Florida a decedat în propria mașină, deși aceasta era staționată cu motorul pornit. Oficial, cauzele exacte ale exploziei airbag-urilor sunt încă analizate, însă este cert că acesta a explodat cu schije metalice care au cauzat răni fatale. Incidentul a avut loc în luna iunie 2016.

Scandalul airbag-urilor Takata a început în 2013, companiile auto care au apelat la furnizorul japonez fiind nevoite să recheme în service aproape 100 de milioane de mașini din toată lumea pentru modificări preventive la modulul de airbag.

De altfel, Takata și-a și declarat falimentul în cursul acestui an în urma presiunilor financiare majore venite din partea producătorilor auto.

via Chicago Tribune / AP

Comentarii (3)

  • mircea badea
    la lexus is200 sunt astfel de airbaguri?
    desi eu nu port centura, ar trebui sa fiu in siguranta..
    9 13
  • Nu creeed
    Nu creeeed, japonezii sunt niste zei. Kodo, KaKa, maka, samurai, kaizen, totul se implementeaza in masinile lor ultra-mega-giga fiabile. Asta e conspiratia concurentei, umilita in toate comparativele de miraculoasele masini nipone.
    8 12
  • UnOarecare
    Titlul sugereaza ca acum a mai facut o victima. De fapt, aflam ca e de mai bine de un an. Astept stirea in care va fi descris cu lux de amanunte cum a murit un european zdrobit de masina sa in anul 1954. Sub titlul : inca o victima a bolizilor pe soselele Europei...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru