BMW Seria 3 E46, echipat cu airbaguri Takata, rechemat în service. Verifică online dacă mașina se încadrează în campanie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile anunță o acțiune de rechemare în service a exemplarelor Seria 3 (E46) echipate cu airbaguri Takata. Proprietarii din România pot verifica, gratuit, prin intermediul unei aplicații online dacă mașina lor se încadrează în această campanie.

Problemele descoperite la airbagurile Takata au condus la rechemarea în service a zeci de milioane de mașini, la nivel global. O astfel de acțiune vizează acum unul dintre cele mai populare modele produse vreodată de BMW. Este vorba despre Seria 3 E46.

În urma testelor de calitate efectuate, producătorul bavarez de automobile a descoperit că sistemul de airbag poate avea scurgeri de gaze pe termen lung, ceea ce poate conduce la declanșarea accidentală a airbagurilor și există, astfel, riscul unor accidentări.

În consecință, BMW recheamă acum în service exemplarele Seria 3 E46 produse în perioada noiembrie 1997 - iunie 2000.

Proprietarii din România pot verifica, gratuit, prin intermediul unei aplicații online ( conectată la baza internațională de date BMW Group) dacă mașina lor se încadrează în această campanie. Găsești link-ul de acces aici

Problema va fi remediată, tot gratuit, în cel mai apropiat service autorizat BMW.

via BMW

Comentarii (9)

  • Octavian
    LOL. Va dati seama ce inghesuiala o sa fie.
    12 0
  • Catalin
    Pe bune? 1997-2000? Unde sau când au înlocuit proprietarii de e46 plăcuțele de frână sau uleiul de motor? Filtrele în fata blocului, nu-i asa?
    8 2
  • Încă o consecință a presiunii pe care companiile care asamblează mașini o pun pe furnizorii de componente.
    Totul are o limita si sunt multe defecte ascunse sau “slăbiciuni” in mașinile pe care le conducem datorită presiunii de a reduce costurile dincolo de bariera siguranța si fiabilitate.
    Vom auzi tot mai multe cazuri… dacă vrem sa știm bine’nteles.
    9 1
  • BAU BAU
    @Catalin Ai cultura despre masini, e bine ca te grabest sa comentezi, E46 s-a fabricat numai 3 ani? din 1997 pana in 2000, inseamva ca masina mea e46 din 2004 face parte dintr-o conspiratie, sau univers paralel!
    7 2
  • In general modelele BMW se produc pe durata a 8 ani cu un face lift (modificări mai însemnate tehnic dar și vizual) cam la mijloc “vieți”. In momentul de fata mai toate modelele sunt GXX, iar actualul seria 3 se produce din 2018, anul viitor este planificat face liftul… așa mai din “culise”, cockpit-ul va fi aproape tot modificat și se va mai produce pana prin 2026.
    In afara face lift-ului, se mai pot face modificări mai mult sau mai puțin planificate, asta înseamnă cu inele modificări sunt pentru a înlătura anumite vulnerabilități.
    Seria E s-a produs din ‘97 pana in ‘06.
    Dacă se face referire la perioada ‘97-‘00, înseamnă ca in 2000 s-au făcut modificări care au eliminat problema intenționat sau nu neaparat.
    Din ce am reușit eu sa-mi dau seama cam cele mai “reușite” mașini sunt cele din ultimi 3 ani de producție, dar dezavantajul ar fi o platforma relativ veche iar la schimbarea modelului partea de ego… nu mai am ultimul model!!!
    6 0
  • Dincolo de detalii tehnice, voi vedeți cât de frumoasă e mașina din imagine? Pe lângă sportivitate, are linii elegante și de bun gust. Comparați cu hidoșeniile din ziua de azi...
    15 3
  • Seriff
    @Moldovean corect, e diferenta enorma.
    8 3
  • Catalin
    @baubau articolul asta spune ca modelele 97-00 sunt invitate în service. Ce este asa greu de înțeles?
    3 0
  • Ce frumos erai odată!
    (Lanțul sau cureaua lată)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru