Al-Attiyah a abandonat în Raliul Dakar! Gyenes rămâne pe 19 la clasa moto

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Nasser Al-Attiyah a abandonat în Raliul Dakar din cauza unor defecţiuni la motor, în timp ce românul Mani Geyenes rămâne pe locul 19 la clasa moto.

Cea de-a nouă proba specială din cadrul Raliului Dakar 2012 a produs şi primul abandon de marcă al competiţiei. Aflat într-o cursă dificilă de recuperare a unui deficit de peste 45 de minute, Nasser Al-Attiyah nu a reuşit să ajungă la linia de sosire şi a fost nevoit să se retragă din competiţie din cauza unor defecţiuni la motor şi la alternator.

Qatarianul, care anul trecut s-a impus în Raliul Dakar la volanul unui Volkswagen Touareg, încheie astfel participarea după o serie lungă de probleme tehnice, care l-au îndepărtat de vârful clasamentului încă din a doua zi, în ciuda timpilor intermediare foarte buni.

Hummer rămâne însă cu o şansă reală de a câştiga Raliul Dakar prin coechipierul lui Al-Attiyah, Robby Gordon, care a reuşit din nou să micşoreze diferenţa care îl separă de liderul Stephane Peterhansel. Americanul are de recuperat aproape şase minute în ultimele cinci probe speciale, însă şi-a creat un avans de aproape 11 minute în faţa lui ocupantului locului trei, Krzysztof Holowczyc.

Gyenes, locul 19 la clasa moto

Între timp, cei doi reprezentaţi ai României au continuat parcursul bun şi în cursul zilei de marţi. Mani Gyenes a terminat etapa pe locul 23, însă rămâne pe locul 19 în clasamentul general, în timp ce Marcel Butuza, coechipierul său de la Vectra Racing, a terminat ziua pe 55 şi ocupă locul 50 în clasamentul general.

Raliul Dakar - Rezumatul zilei a noua:

Raliul Dakar - Clasament general după ziua a noua:

 1.  Stephane Peterhansel  Mini         24h41m14s
 2. 
Robby Gordon Hummer + 5m58s 3. Krzysztof Holowczyc Mini + 16m49s 4. Nani Roma Mini + 19m26s 5. Giniel de Villiers Toyota + 54m10s 6. Leonid Novitskiy Mini + 1h29m20s 7. Carlos Sousa Great Wall + 1h44m27s 8. Lucio Alvarez Toyota + 2h31m35s 9. Duncan Vos Toyota + 2h44m41s 10. Erik van Loon Mitsubishi + 2h59m12s

Comentarii (2)

  • Opinie
    Al-Attiyah a avut mare ghinion cu problemele tehnice. Gordon insa nu. Am vazut cateva transmisiuni Live si qatarianul avea momente unde ziceai ca Hummer-ul sau inghite pamantul. Pe portiuni cu bolovani de dimensiune medie, unde Mini-urile mergeau in a 2-a sau a 3-a, Al-Attiyah mergea cu pedala la fund. E drept ca lucrurile se intorceau usor in favoarea Mini-urilor pe portiunile plate. Daca Attiyah n-avea problemele care le-a avut cred ca Dakar-ul era deja terminat la clasa auto.

    @ all
    Ce parere aveti de Sousa care cu un Great Wall e pe 7 la general?
    1 1
  • mircea
    Ce parere putem avea...
    Esti stresat rau cu GREAT WALL?
    masinile de raliu sunt masini extreme doarsigla seamana in rest totul e diferit de la ala z.

    PS: ce parere aveti de DACIA No-limit sau de Dacia LODGY Andros?
    Ai inteles ideea?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru