Alfa Romeo dezvoltă un SUV bazat pe platforma lui Maserati Levante

de Bogdan Mirică
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo va profita de pe urma noului SUV Maserati, botezat Levante şi aşteptat în primăvară. Alfa Romeo va folosi platforma acestuia pentru a lansa propriul SUV premium.

Grupul Fiat va încerca să expoateze din plin potenţialul platformei sale 4x4, dedicată SUV-ului Maserati Levante. Acesta va fi construit pe o variantă mai scurtă a platformei lui Ghibli, revizuită pentru a suporta tracţiune integrală şi un nou motor diesel.

Dezvoltarea lui Levante este în curs şi se desfăşoară fără probleme, motiv pentru care oficialii Grupului Fiat se pot gândi liniştiţi şi la alte soluţii de monetizare a platformei. Iar cea mai accesibilă şi viabilă ar fi un SUV, de această dată sub logo-ul Alfa Romeo. Este necesar ca brandul italian premium să îşi lărgească oferta de produse, iar un SUV Alfa Romeo, mai mic decât SUV-ul Maserati, pare să se potrivească scenariului.

Cu o lungime de 4.65 metri, un ampatament mai mic decât Levante, un parbriz mai înclinat şi o linie a acoperişului mai înaltă, SUV-ul Alfa Romeo promite să fie o maşină frumoasă. Şi deşteaptă, pe deasupra, având în vedere că va beneficia de o suspensie independentă pe axa spate şi amortizoare adaptive.

Esential 4.65 metri ar urma să fie lungimea noului SUV Alfa Romeo.
2015 este anul în care este aşteptat SUV-ul Alfa Romeo.
Lista de motorizări va include un diesel V6 cu mai multe opţiuni de putere, dar şi agregate cu doar patru cilindri.
Unităţile pe benzină vor folosi tehnologia MultiAir şi cea de control al valvelor pentru a putea respecta normele Euro 6.

SUV-ul Alfa Romeo va fi unul dintre artizanii relansării brandului italian în segmentul premium, relansare programată în luna iunie a anului viitor. El va încerca să aducă Alfa Romeo într-o zonă tot mai preferată de clienţi, cea a SUV-urilor premium.

Dacă noul Maserati Levante va fi expus oficial în luna martie a anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, pentru SUV-ul Alfa Romeo va trebui să mai aşteptăm câteva luni.

Comentarii (4)

  • Despre urmașul lui 159 parcă am mai intrebat, de vreo 11 ori cred, așadar apare dupa SUV, cam trist ca relansarea mărcii sa înceapă cu-n SUV, mai ales ca va fi primul.
    9 6
  • Fals : urmasul lui 156 , Giulia , se lanseaza pe 24.06.2015 iar cele 2 SUV-uri in perioada 2016-2018.
    10 1
  • Pardon , urmasul lui 159 !
    8 1
  • Rectificare : ' cele 2 SUV-uri Alfa Romeo '
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru