Alfa Romeo: înlocuitor electric pentru Stelvio, din 2026

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va fi un nou model electric. Succesorul primului SUV al mărcii italiene va fi lansat în 2026, pentru ca acesta să fie urmat de o nouă berlină electrică un an mai târziu.

Alfa Romeo Stelvio este primul SUV din istoria mărcii italiene, lansat pentru prima dată în 2017. La finele anului trecut, modelul a primit o restilizare, alături de modelul Giulia. Tot până anul trecut, Stelvio a fost și singurul SUV din gama producătorului italian, până la debutul lui Tonale, un SUV plasat în gamă sub Stelvio ca dimensiuni.

Anul trecut, modelul Stelvio a fost cea mai bine vândută mașină a mărcii pe piața europeană, fiind comercializate nu mai puțin de 16.009 exemplare. Însă, în ciuda acestui succes comercial, Alfa Romeo începe deja să vorbească despre viitorul înlocuitor al acestuia.

Mai exact, potrivit spuselor lui Jean-Philippe Imparato, Stelvio va fi înlocuit de un nou model electric începând din 2026. Din primele informații, viitorul model va fi bazat pe platforma STLA Large și va avea un design asemănător pe alocuri cu actualul Stelvio. Imparato spune despre viitorul model că va fi orientat mai mult asupra utilizării cotidiene facile și că va avea un caracter practic sporit.

Alături de un viitor înlocuitor electric pentru Stelvio, CEO-ul Alfa Romeo a mai confirmat și lansarea unei viitoare berline electrice în 2027. Referitor la aceasta, principala caracteristică va fi reprezentată de o autonomie mare, iar modelul va fi mai mult axat pe confort. Mai mult, noua berlină electrică va fi vândută inclusiv în SUA și în China.

Din primele informații, noua berlină electrică Alfa Romeo va avea un design fluid și aerodinamic, iar aceasta ar urma să aibă o autonomie de circa 700 de kilometri.

La final, cele două modele electrice noi ar urma să fie asamblate la uzina din Cassino, Italia, o informație încă neconfirmată de Alfa Romeo.

via Autocar

Comentarii (6)

  • Si va avea televizor la interior, va cantari 3 tone si va costa 110k euro bla, bla...
    4 2
  • Nu pot fi condamnați că se alătură cooperativizării forțate declanșate de sorosistii democrați. Au înțeles și ei că nu te poți sustrage viiturii
    2 4
  • Flu flu
    Fie depopularea va fi cruntă (după cum vor unii cu numele de Porți) fie vor mări salariile de 3x să-și mai permită lumea așa ceva. Mai este posibilitatea ca energia electrică să aibă preț de 4 ori mai mic iar prețul mașinilor să se injumatateasca
    1 1
  • @flu flu

    Alfa Romeo, nici azi, (maşini noi, nu SH de acum 20 de ani) nu este pentru oricine !!
    2 1
  • Flu flu
    @Mike - nici beșina aia de Dacia electrică nu-i pentru oricine. Acum 5 ani luai un Megane exclusive cu banii ăștia. Oare ce s-a schimbat de atunci de avem prețurile astea? Salarii duble, lipsă de materii prime? Nicidecum. E unii care au ca termen 2030 să ia pielea de pe noi. Atât.
    6 1
  • @Flu
    dap, cam ai dreptate
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru