Alfa Romeo pregătește un supercar cu motor V6. Ar putea fi lansat în 2025

de Tiberiu Safta
Joi, 28.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, Alfa Romeo lucrează la un nou model care să reprezinte etalonul mărcii. Acesta va fi un supercar cu un motor amplasat central și preluat de la modelul Giulia GTA. Un concept al viitorului model ar urma să fie prezentat în 2023, iar versiunea de serie va fi produsă în serie limitată în 2025.

Alfa Romeo se pregătește să lanseze un nou model care să reprezinte etalonul mărcii. Conform unor informații apărute în publicația Car Magazine, viitorul model ar urma să fie un supercar cu un motor amplasat central și cu un șasiu construit de fibră de carbon. Mașina ar urma să fie bazată pe o platformă derivată din Maserati MC20 sau din fostul Alfa Romeo 4C.

Propulsorul viitorului model ar urma să fie preluat de la modelul Giulia GTA. Este vorba despre motorul V6 de 2.9 litri twin-turbo. Știm că pe modelul Giulia GTA acest motor dezvoltă 540 de cai putere, însă viitorul model al mărcii italiene ar urma să aibă o versiune mai puternică a acestui propulsor și care să transmită puterea către roțile spate. Mai mult, este posibil ca acesta să fie acompaniat de un sistem hibrid derivat din Formula 1.

Ca design, viitorul model ar urma să fie inspirat de mai multe modele clasice ale companiei, precum Alfa Romeo Montreal, 33 Stradale și conceptul BAT.

Cu toate acestea, Alejandro Mesonero-Romanos, șeful de design al mărcii italiene, ne promite un model care va avea un aspect îndrăzneț, fără prea multe accente retro.

Nu în ultimul rând, șasiul va fi conceput alături de echipa Alfa Romeo din Formula 1. Aceasta se va ocupa inclusiv de aerodinamica viitorului model.

Noul supercar Alfa Romeo ar urma să fie prezentat sub forma unui concept în 2023. Modelul ar urma să fie produs în serie limitată începând din 2025.

via Car Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru