Alfa Romeo va elimina Mito din gamă în 2019: italienii îndrumă clienții spre Giulia și viitorul SUV de mici dimensiuni

de Daniel Popescu
Vineri, 17.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a confirmat că va elimina din gamă hatchback-ul cu 3 uși Mito la începutul anului viitor și speră să atragă clienții spre Giulia și viitorul SUV de mici dimensiuni poziționat sub Stelvio.

Constructorii europeni au început să renunțe la modelele cu 3 uși, ca urmare a scăderilor de vânzări din acest segment, iar Alfa Romeo nu face excepție de la această regulă.

Constructorul italian a anunțat prin vocea directorului de brand pentru Europa, Roberta Zerbi, că Mito va fi eliminat din gamă în prima parte a anului viitor. "Mito este un model cu 3 uși, iar oameni aleg din ce în ce mai mult mașini cu 5 uși", a justificat ea decizia.

În plus, Zerbi speră că actualii clienți Mito se vor îndrepta spre Giulia și spre viitorul SUV pe care Alfa Romeo îl va lansa în gamă și care va fi poziționat sub Stelvio ca dimensiuni.

"SUV-ul mic ne va permite să comunicăm cu o audiență mai largă, cu o audiență mai tânără din segmentul 30-40 de ani. Acest SUV poate umple golul dintre Giulietta și Stelvio. În plus, oamenii care au cumpărat Mito în ultimii ani au crescut, au început să aibă copii și au nevoie de o mașină mai mare", a adăugat Zerbi.

Eliminarea lui Mito din gama de modele face parte din planul pe 5 ani stabilit de Alfa Romeo la începutul lunii iunie.

Principalele noutăți vor fi două SUV-uri, unul mai mare, iar celălalt mai mic decât Stelvio, însă Alfa Romeo pregătește și relansarea unor modele legendare precum 8C și GTV.

Prin noua strategie, Alfa Romeo își propune să ajungă în 2022 la vânzări anuale de 400.000 de unități, o cifră optimistă în contextul în care constructorul anticipează vânzări de 170.000 de unități pentru 2018.

Via Autocar

Comentarii (10)

  • "SUV-ul mic ne va permite să comunicăm (...) cu o audiență mai tânără din segmentul 30-40 de ani."
    Sa inteleg ca in mod normal ei vizeaza clienti de 40+ ani?
    3 3
  • Biata Alfa, ce a ajuns! Ati vazut careva pe strazile din Romania o Giulia sau un Stelvio? Eu nu prea, tot nemtii domina segmentul asta.

    Ma gandesc ce entuziasmati eram la lansarea Giulia din 2015, dupa care sa aflam ca vanzarile intarzie timp de 2 ani de zile. Nu inteleg de multe ori ce e in capul italienilor.
    10 1
  • SIMPLE MINDS
    E doar vertijul incertitudinii si alibiurilor cu care se confrunta legendara marca milaneza.Sper doar ca pana la urma acest vertij sa nu devina o vrie din care Alfa Romeo sa nu mai poata fi redresata.Daca asta-i calea de urmat,SUV-uri de toate marimile,atunci n-avem de facut altceva decat sa credem in noua abordare.Oare?
    6 0
  • Cineva
    Cu tabla cum mai stau ? Rezista macar 1 an peste Dacia la rugina ? :))
    4 13
  • Cineva
    Era o vorba ! Vrei masina de rahat, iati o Alfa sau Fiat !
    2 16
  • mircea badea
    aha, deci vor cumparatori manelisti.
    3 4
  • Cel mai bine ar fi ca Alfa Romeo sa elimine intreaga gama din 2019 si sa se duca la Volkswagen.
    3 9
  • Lucian
    Este asa de greu sa proiecteze un Mito cu 4 portiere?
    1 1
  • Cineva
    @Lucian
    Ar arata ca dracu !
    0 0
  • Observ niste ideologice in lumea constructorilor de mașini. După ce grupul VW bănuiesc ca Seat ar fi mai mai sportiva decât Alfa pentru oamenii tineri, cei de la Alfa descoperă ca oamenii tineri cresc!?
    Concluzia este: oamenii tineri nu vor mai cumpăra Mito, deci Seat va avea o creștere semnificativa a vânzărilor
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru