Alfa Romeo va lansa un nou model sport în 2023. Va avea un design inspirat din anii '60

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a anunțat că va lansa un nou model sport cu un design de inspirație retro. Noul model va fi prezentat în prima parte a lui 2023 și este posibil ca acesta să fie propulsat de un motor V6.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut informații că Alfa Romeo se pregătește să lanseze un viitor supercar cu motor V6. Viitorul model ar urma să intre în producția de serie în 2025 și ar putea fi bazat pe vechiul model Alfa Romeo 4C și pe actualul Maserati MC20.

Tot atunci a fost dezvăluit și faptul că un concept al noului model ar putea fi prezentat mai devreme decât era anticipat. Acest lucru a fost confirmat acum de către Jean Philippe Imparato, șeful mărcii italiene pentru publicația Autocar. La începutul anului viitor, Alfa Romeo va prezenta viitorul său model sport, cel mai probabil, sub forma unui concept.

Potrivit informațiilor existente, noul model ar urma să aibă un design inspirat din mai multe modele din trecut ale mărcii. Printre acestea se numără și Alfa Romeo T33. Totodată, designul noului model va fi un mix între o mașină retro și una futuristă.

Motorul viitorului model ar urma să fie preluat de la Giulia GTA. Este vorba despre propulsorul V6 de 2.9 litri, de 540 de cai putere.

Motorul va fi acompaniat și de către un sistem hibrid inspirat din Formula 1.

Chiar și așa, există șanse ca noul model să primească și o versiune complet electrică. Modelul de serie ar urma să debuteze în 2025.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Tu în 2023 vii cu motor termic ???!!??!

    Bleah
    3 7
  • Mike eDick
    Nu mă Mike. Vine doar cu o soluție decentă și eficientă și cu prețuri de exploatare rezonabile.
    Că motorul termic reprezintă încă unica soluție acceptabilă este altă discuție.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru