Alianța Fiat-Chrysler, interesată de parteneriate cu alți constructori: "Dacă ne ajută să reducem costurile, suntem deschiși la oportunități"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 11.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler este interesată să inițieze parteneriate sau alte forme de colaborare cu constructori rivali, în special dacă acest lucru va avea ca efect o reducere a costurilor.

În ultima perioadă, marii constructorii auto au început să lase deoparte rivalitatea din trecut și se alieze pentru a reduce costurile. Cele mai recente exemple sunt alianțele formate între Grupul Volkswagen și Ford, respectiv Grupul BMW și Daimler, iar Alianța Fiat-Chrysler se înscrie din nou în această cursă.

Mike Manley, CEO-ul celor de la Fiat-Chrysler, a anunțat că este interesat de orice fel de formă de colaborare cu alți constructori prin care să îmbunătățească gama de modele și, în același timp, să mărească profitul comapiei.

"Vreau să găsim zone de cooperare prin intermediul parteneriatelor, indiferent dacă este doar o colborare sau un schimb de acțiuni care să aibă sens, pentru a oferi mașini mai bune pentru clienții noștri și profituri mai mari pentru acționari. Sunt foarte deschis", a declarat el pentru publicația Automotive News.

Cu numai câteva zile în urmă, presa internațională a relatat că Grupul PSA Peugeot-Citroen caută parteneriate pentru extinderea pe piața americană, iar una dintre primele opțiuni este chiar Alianța Fiat-Chrysler.

Peugeot este interesată în special de popularitatea celor de la Jeep pe piața americană, mai ales că producătorul american va lansa versiuni plug-in hybrid pentru Renegade și Compass.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Când reducerea de costuri a adus mașini mai bune ? Reducerea costurilor duce la creșterea profitului și cam atât, mașinile rămân în cel mai fericit caz la fel, nu mai bune.
    13 1
  • inexorabil
    Efectiv nu pot să-mi curm impulsul unui râs prostesc…”Peugeot este interesat de succesul lui Jeep”. Este ca și cum ai merge cu copilul tău pe stradă și el ar vedea un alt copil lingând cu poftă o ȋnghețată și atunci ar ȋncepe să-ți miorlăie “Da’ vleau și io, bua-ha-ha!” și s-ar arunca pe jos, sclifosit.

    Tot mai mult…infantilism ȋn zilele noastre (că doar n-ar ocoli tocmai universul auto). Mai bine mă refugiez ȋn coclaurile munților și plimb ursul cu roaba; sigur aș fi mai fericit.
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru