Alianţa giganţilor: BMW va dezvolta maşini autonome împreună cu producătorul de procesoare Intel

de Daniel Popescu
Joi, 30.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va anunţa un parteneriat pentru dezvoltarea maşinilor autonome cu producătorul de procesoare Intel şi compania Mobileye, care realizează senzori pentru industria auto.

BMW a anunţat recent că va lansa un model nou cu funcţii autonome în 2021, iar constructorul german este pe punctul să anunţe parteneriatele cu companii de tehnologie prin care speră că va reuşi să-şi pună în aplicare planurile ambiţioase.

Potrivit unor surse citate de agenţia de presă Reuters, BMW va anunţa în curând un parteneriat cu Intel şi Mobileye pentru dezvoltarea unei astfel de maşini.

Mobileye este cel mai important furnizor de senzori bazaţi pe camere video pentru sistemele de asistenţă de pe modelele de ultima generaţie, iar cele două companii colaborează din 2007. În cadrul parteneriatului, Mobileye ar urma să furnizeze o serie de senzori bazaţi pe camere video şi software-ul necesar pentru ca maşina să poată acţiona singură în anumită condiţii.

Urmareste Automarket
Între timp, Intel ar urma să furnizeze computerul central care să coordoneze componentele maşinii cu indicaţiile software transmise de senzorii Mobileye.
Intel este cel mai mare producător de chip-uri din lume, însă americanii intenţionează să-şi extindă afacerile în domeniul auto ca urmare a stagnării pieţei de calculatoare la nivel mondial, astfel că un astfle de parteneriat nu poate fi considerat o surpriză.

Detalii concrete despre parteneriatul tehnologic dintre cele trei companii vor fi făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru