Alpina ne propune o versiune specială a actualului M5 și o oferă inclusiv în variantă break

de Sebastian Toma
Luni, 23.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina, marca germană care a aniversat 50 de ani de construire ale variantelor proprii ale modelelor BMW, a prezentat noul său model: B5 Bi-Turbo. Vorbim despre două variante de 600 ale lui M5, echipate cu dotări speciale.

Esential 50 de ani de modificare și personalizare a modelelor BMW au în spate specialiștii de la Alpina. Compania are un nivel de expertiză atât de înalt încât este considerată constructor de automobile, nu tuner, de autoritățile germane.
Alpina B5 Bi-Turbo este propunerea companiei germane pentru clienții care își doresc puterea unui BMW M5 și o selecție de dotări și materiale diferite de cele găsite la gama standard a producătorului din Munchen. Mai precis, cei de la Alpina oferă un model care asigură un nivel de putere mai ridicat decât varianta standard a lui BMW M5 și pot să furnizeze această motorizare atât pentru o berlină, cât și pe o caroserie break din gama Seria 5. Vorbim despre un V8 bi-turbo de 4.4 litri, revizuit complet, care poate să livreze 600 CP și 800 Nm.

Modelul Alpina B5 Bi-Turbo accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 328 km/h. Consumul mixt rămâne la fel ca la M5, de 9.5 litri la sută în ciclul NEDC.

Cei de la Alpina au echipat varianta actualizată a lui B5 cu o suspensie sport cu amortizoare reglabile electric și stabilizare activă a ruliului. În echipare standard a acestui model este inclus și diferențialul cu alunecare limitată. La interior, scaunele sunt îmbrăcate în piele Merino, iar bordul prezintă ornamente piano black.

Urmareste Automarket
Cei de la Alpina cer 108.600 de euro pentru varianta berlină a lui B5 Bi-Turbo, respectiv 111.900 de euro pentru varianta break a acestui model.
Spre deosebire de Alpina, BMW nu oferă în gama standard o variantă Touring a lui M5, iar berlina din gama M5 a oferit 600 CP doar în cadrul seriei limitate "30 Jahre Edition". Pentru acest model, Alpina oferă opțional un sistem de evacuare din titaniu dezvoltat de Akrapovic și cu 17 kilograme mai ușor decât cel standard, alături de un sistem de frânare de performanță.

Via Alpina

Comentarii (1)

  • Alpina B5 Biturbo nu este bazat pe M5, este bazat pe 550i. B5 Biturbo este un competitor pentru M5.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru