Alpine rămâne în cursele de anduranță. Francezii vor concura la categoria LMDh din 2024

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile, alături de partenerul Signatech, a anunțat că va continua în cursele de anduranță. Mai mult, din 2024, Alpine va concura în categoria LMDh (una dintre cele categorii ale clasei Hypercar).

Marca franceză Alpine s-a bucurat, de-a lungul anilor, de o serie de succese în cursele de anduranță. În perioada 1963 - 1978, Alpine a participat de 11 ori la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

În 2013, francezii au revenit în cursele de anduranță, în parteneriat cu Signatech. Victoriile nu au întârziat să apară, mai întâi în seria Le Mans, apoi în FIA WEC, cu două titluri și trei victorii la cursa de 24 de ore de la Le Mans în clasa LMP2. Anul acesta, Alpine a reușit o clasare pe podium în nou înființata categorie Hypercar.

Marca din Hexagon vrea și alte victorii pe scena curselor de anduranță, tocmai de aceea confirmă acum ca va continua în această ramură a motorsportului. Mai mult, din 2024, Alpine va concura în LMDh (Le Mans Daytona h), una dintre cele două categorii din clasa Hypercar.

Cele două mașini vor fi dezvoltate în jurul unui șasiu Oreca, iar propulsia va fi asigurată de un motor Alpine care va beneficia de toată expertiza dobândită de francezi în Formula 1.

Caroseria se va baza pe experiența celor de la Enstone în aerodinamică.

Categoria LMDh facilitează vânzarea de mașini către clienți, un sistem care le va permite celor de la Alpine să rămână în cursele de anduranță timp de patru ani.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru