Americanii mai fac un pas către plăcuțe de înmatriculare digitale: costă 150 de dolari și pot afișa mesaje personalizate

de Alexandru Monenciu
Vineri, 17.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii din statul american Michigan pot opta acum pentru plăcuțele de înmatriculare digitale ale companiei Reviver. Acestea sunt deja disponibile în California și Arizona.

Ecranele sunt din ce în ce mai prezente în interiorul automobilelor, dar, încet, încet, acestea s-ar putea regăsi și alte locuri. Spre exemplu, în locul numerelor de înmatriculare.

Vorbim aici despre plăcuțele digitale, disponibile deja în state americane ca Arizona și California. Șoferii din Michigan pot și ei opta acum pentru acest tip de plăcuțe, dezvoltate de start-up-ul Reviver.

Denumite RPlate, acestea sunt disponibile în două variante: una cu baterii, iar cea de-a doua este alimentată cu fir și include GPS. Dacă optezi pentru aceasta din urmă poți localiza o mașină furată și primești alerte pe telefon (prin intermediul unei aplicații) dacă sistemul detectează mișcări suspecte.

Plăcuțele de înmatriculare digitale pot avea fundal alb sau negru, iar în partea inferioară pot fi inserate mesaje personalizate. Totodată, au și o funcție Valet Parking care îți permite să monitorizezi mașina atunci când o lași în grija unui valet.

Dacă vrei o astfel de plăcuță trebuie să plătești un abonament lunar de 19.95 dolari (cea cu baterii) sau 24.95 dolari (cea cu fir și GPS).

De asemenea, costă 150 de dolari în plus dacă alegi să fie instalată de un profesionist.

Așadar, nu este deloc ieftin.

via Engadget

Comentarii (3)

  • Flu flu
    Și tot ăștia ne zic de protejarea planetei. Păi e mult mai ieftin și ecologic să arunci 2 table vopsite pe barele mașinii decât 2 ecrane.
    14 1
  • Plictiseala Flu Flu… nimic altceva. Nu aduc nici un beneficiu si personal nu am pierdut niciodată timp cu alesul plăcuțelor (pardon a personalizării lor)… acuma, fiecare hotărăște pe ce cheltuie banii, si așa cum unii își iau Plaid doar ca sa-si uimească prietenii cum accelerează… nu ma mai mira nimic.
    6 0
  • Mircea Badea
    pt ce e abonamentul?? afiseaza si stiri etc?

    ar avea sens daca mi-as pune NFS si ar fi in flacari etc..dupa viteza sa se aprinda focul..asa da
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru