Analiști: BMW ar trebui să cumpere Jaguar Land Rover

de Paul Cosma
Miercuri, 18.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ar trebui să cumpere Jaguar Land Rover, în contextul problemelor cu care se confruntă grupul deținut de Tata Motors, potrivit analiștilor de la Bernstein. Aceștia spun că, în cazul achiziției JLR, veniturile BMW ar crește cu 20%.

BMW și Jaguar Land Rover au semnat de curând un parteneriat pentru dezvoltarea în comun a sistemelor de propulsie pentru mașinile electrice pe care le vor lansa în viitor.

Astfel, BMW va lansa anul viitor a cincea generație a tehnologiei pentru sistemele de propulsie electrice prin intermediul SUV-ului electric iX3 (foto). Ulterior, inginerii BMW vor colabora cu inginerii Jaguar Land Rover pentru îmbunătățirea acestei tehnologii în cadrul viitoarelor modele pe care le vor lansa.

Analiștii de la Bernstein, una dintre cele mai respectate companii de consultanță din lume, spun că lucrurile nu ar trebui să se oprească aici, iar BMW ar trebui să cumpere Jaguar Land Rover.

“BMW este supracapitalizat și a ajuns la limitele creșterii pentru gama actuală de produse, se arată într-o notă a celor de la Bernstein.

Potrivit analiștilor, BMW ar avea numai de câștigat din preluarea JLR, întrucât grupul se confruntă probleme financiare și operaționale.

În plus, calculele Bernstein arată că veniturile BMW ar crește cu 20% după achiziția JLR. Valoarea JLR este estimată la 11 miliarde de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Domnii de la Berstein vor un comision din cele 11 miliarde, Bmw s-a decis deja, in urma acestor analize. Veniturile vor creste cu 20 %, dar are Bmw 11 miliarde de dat, fara sa-si afecteze proiectele si investitiile viitoare ? Apoi modelele celor doi se vor canibaliza, au cam aceleasi preturi, activeaza in aceleasi segmente.

    Daca as fi in consiliul de administratie as refuza o astfel de varianta, cel putin la aceasta valoare, 11 miliarde :).
    14 2
  • Si, de ce nu-l cumpara?
    3 0
  • cred ca achizitia ar avea sens mai ales pe piata SUV... personal insa, o masina cu eleganta si prestigiul Jaguar dar cu maruntaiele aproape perfecte de la BMW mi s-ar parea aproape ideala
    8 2
  • nu prea vad canibalizarea, utilizarea platformelor comune pt caroserii diferite e un avantaj financiar mai ales in ce priveste X-urile vs Range/ Land Rover... iar Jaguar e atat de mic comparativ cu BMW incat nu poate face rau... BMW a gresit-o cu Rover deoarece a incercat sa faca atunci cele mai bune masini cu tractiune (pe fata), insa Jaguar ar primi direct platformele cu propulsie, cele doua marci vizând acelasi grup de clienti. Nebuloasa ramane insa vânzarea Land Rover catre Ford tocmai de BMW prin 2000 iar nemtii vor analiza cu atentie ce s-a intamplat si daca acum ar putea fi altfel

    PS daca reteta merge la Peugeot-Citroen-Opel, nu vad de ce nu ar da randament in categoria premium unde preturile de achizitie amorseaza cheltuielile la volume de vanzari mult mai mici
    5 2
  • BMW ar vrea sa puna si LAND-ul britanic (nu cel bavarez) in fata lui ROVER (plus JAGUAR-ul in ograda proprie), dar stau si ma intreb pe unde mai e ROVER-ul achizitionat cu ceva ani in urma?

    PS: JLR nu sta bine sub umbrela lui TATA indianu (chestie de imagine), mai degraba i-as vedea intorsi la FORD sau de ce nu o alianta cu MERCEDES care ar putea prelua si ASTON MARTIN de la GEELY made in china.
    6 1
  • @ AM
    Oare nu a mai fost a lpr ? Range Roverul 3.0 D era foarte apreciat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru