ANALIZĂ: Vânzările globale de mașini vor crește cu 6% în 2022

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Vineri, 04.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei analize recente, vânzările globale de mașini vor crește cu 6% în 2022, în contextul în care criza mondială de semiconductori bate în retragere. Producătorii europeni se vor mai confrunta cu diverse probleme cauzate de lipsa de cipuri în prima jumătate a anului.

De parcă nu ar fi fost de ajuns pandemia de coronavirus, industria auto s-a confruntat în 2021 și cu o criză mondială de semiconductori. Producătorii au fost nevoiți să suspende activitatea fabricilor, iar unii chiar au scos mașini incomplete de pe linia de asamblare.

Potrivit unei analize efectuate de compania LMC Automotive, criza de semiconductori dă semne că bate în retragere, astfel că vânzările globale vor crește cu 6% în 2022.

Astfel, anul acesta, ar urma să fie comercializate 85 de milioane la nivel global. Vânzările europene vor crește cu 7% (la 17.8 milioane de unități), continentul american va cunoaște o creștere de 6% (la 18.7 milioane de mașini), iar în China vor fi vândute 26.6 milioane de unități (+ 5%).

Analistul Pete Kelly atrage atenția că situația mondială ar urma să revină cât de cât la normal în al treilea trimestru din 2022. Producția europeană de mașini va fi încă afectată, susține acesta, în prima jumătate a anului și, probabil, și în cea de-a doua.

"Anul acesta nu vom scăpa de deficitul de cipuri, dar întreruperile din producție se vor înjumătăți comparativ cu anul trecut," susține Kelly.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru