Andreas Mikkelsen a câştigat titlul în IRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
Andreas Mikkelsen a devenit campion în Intercontinental Rally Challenge cu Skoda Fabia S2000 la primul sau sezon complet în această competiţie.

Sezonul 2011 al competiţiei Intercontinental Rally Challenge (IRC) s-a încheiat în weekendul trecut cu victoria obţinută de Andreas Mikkelsen în Raliul Ciprului.

Norvegianul în vârstă de 22 de ani a fost lider pe tot parcursul raliului, cu excepţia unei singure probe speciale, reuşind să se impună în faţa lui Jan Kopecký, principalul său rival în lupta pentru titlu, cu peste 1 minut şi 40 de secunde şi să încheie sezonul cu un avans de numai 1.5 puncte.

"Este un sentiment grozav să devin campion în IRC, un sentiment pe care nu l-am mai simţit niciodată. Cu cinci ani în urmă, o accidentare la genunchi m-a forţat să renunţ la cariera în schi alpin, iar de atunci am depus toate eforturile în raliuri. Este incredibil să ofer acest titlu tuturor celor care au avut încredere în mine", a declarat el.

Performanţa norvegianului a venit pe fondul rezultatelor foare bune obţinute în a doua jumătate a sezonului, când a obţinut două victorii şi a fost lider în clasamentul general în ultimele şase etape.

Între timp, Skoda a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-şi păstra titlul la constructori, producătorul ceh acumulând pe parcursul sezonului 362.5 puncte, cu 121 de puncte mai mult decât francezii de la Peugeot.

De altfel, Skoda a câştigat nu mai puţin de 100 dintre cele 150 de probe speciale ale sezonului, chiar dacă în competiţie sunt implicaţii şi japonezii de la Subaru.

IRC este o competiţie de raliuri creată în 2009 de postul britanic de televiziune EuroSport ca alternativă la Campionatul Mondial de Raliuri, principalul punct de atracţie fiind Raliul Monte Carlo din luna ianuarie, la care participa numeroşi piloţi din WRC. Totuşi, începând de anul viitor, Raliul Monte Carlo va reveni în calendarul WRC.

Via | RallyBuzz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru