Android Auto trece la un nou nivel: viitoarele modele Audi și Volvo vor avea sisteme de infotainment bazate pe Android

de Daniel Popescu
Marti, 16.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarele modele dezvoltate de Audi și Volvo vor avea sisteme de infotainment bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru platforme mobile.

În ultimii ani, Google și Apple au făcut eforturi pentru a integra cât mai bine smartphone-urile în mașini prin intermediul aplicațiilor Android Auto și, respectiv, CarPlay, care permit utilizatorilor să acceseze anumite informații din telefon de pe ecranul consolei centrale a mașinilor.

Totuși, în mod natural, următorul pas este dezvoltarea unor sisteme de operare pentru sistemele de infotainment ale mașinilor, care să nu mai necesite practic conectarea telefoanelor.

Google este primul care face un astfel de anunț de acest gen, întrucât a dezvăluit că viitoarele modele dezvoltate de Audi și Volvo vor avea sisteme de infotainment bazate pe o versiune adaptată a sistemului de operare Android.

"Sistemul de infotainment îți va putea permite să controlezi aerul condiționat sau geamurile, să găsești cel mai apropiat restaurant prin Google Maps, să asculți muzică prin Spotify sau să ceri ajutorul lui Google Asistant chiar și când îți lași telefonul în urmă", menționează Google într-un comunicat de presă.

Pentru moment, Google, Audi și Volvo nu au oferit și alte informații, însă detaliile complete sunt așteptate miercuri în cadrul conferinței anuale Google I/O din Statele Unite.

Via Google, Audi, Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru