Anduranță de 16.000 de kilometri cu o mașină electrică: un Nissan Leaf va lua startul la Raliul Mongoliei

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Nissan Leaf va parcurge distanța de 16.000 de kilometri dintre Marea Britanie și Mongolia în cadrul unui raliu ce va avea loc în această vară și va deveni prima mașină electrică care participă la aceasta competiție.

Nissan Leaf este mașina electrică cu cele mai bune vânzări din lume, iar în vara acestui an va deveni și prima mașină electrică participantă la Raliul Mongoliei.

Echipa Plug In Adventures, care promovează mașinile electrice, a anunțat că va concura în această competiție cu un Nissan Leaf modificat pe parcursul celor 16.000 de kilometri care leagă startul din Marea Britanie de punctul de sosire din Mongolia.

Botezată Leaf AT-EV (All Terrain Electric Vehicle), mașina este echipată cu bateria standard de 30 kWh care asigură o autonomie de până la 250 de kilometri, însă a fost îmbunătățită cu diverse componente pentru a putea aborda mai ușor terenul dificil.

Urmareste Automarket
Astfel, mașina a primit jante Speedline SL2 Marmora și pneuri înguste Maxsport RB3, iar puterea blocurilor optice a fost mărită la 16.400 de lumeni prin intermediul unor blocuri optice cu 16 LED-uri. Interiorul a fost de asemenea adaptat prin înlăturarea banchetei spate și a centurilor de siguranță din spate, care au condus la o scădere a masei cu 32 kg.

"Raliul Mongoliei este cea mai mare provocare pe care o avem cu o mașină electrică și plănuim să facem asta de câțiva ani.

Nu numai că ne vom confrunta cu un număr din ce în ce mai mic de stații de încărcare pe măsură ce înaintăm spre est, dar terenul va deveni de asemenea mai dificil de abordat", spune Chris Ramsey, fondatorul Plug In Adventures.

Via Nissan

Comentarii (2)

  • "iar puterea blocurilor optice a fost mărită (...) prin intermediul unor blocuri optice (...)"

    Curat murdar, coane!
    Cât e kilul de știri?
    7 0
  • @LR

    Bine spus "curat murdar"! Foarte bine spus! Dar nu doar din cauza exprimarilor nefericite care se pare ca devin un obicei ... Insasi participarea la un asemenea raid cu o masina electrica are in ea ceva curat murdar.

    Din articol lipseste o informatie esentiala.... Daca autonomia este de 250 de km. unde vor incarca bateriile masinii? In Mongolia distantele intre localitatile stabile sunt enorme. Cum vor face? Vor cara dupa ei in stepa grupuri electrogene diesel pentru a putea alimenta? Pentru ca in acest caz vor polua mai mult decat o masina ce utilizeaza combustibili conventionali. Vor schimba pur si simplu bateriile la fiecare 250 km cu unele incarcate gata? Posibil si asta, insa rezultatul e acelasi. Se promoveaza ecologiaproducand poluare. Prin urmare... curat murdar!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru