Aniversare la Skoda: 15 milioane de automobile produse

de Sebastian Toma
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda aniversează producţia a 15 milioane de automobile. Vehiculul aniversar este un Octavia de generaţie nouă şi va fi păstrat de membrii conducerii.

Skoda celebrează un nou hotar de producţie: 15 milioane automobile fabricate. Vehiculul aniversar a părăsit linia de asamblare din Mlada Boleslav în prezenţa unui automobil clasic al cehilor şi a conducerii mărcii Skoda. Fiind o aniversare specială, cei de la Skoda vor păstra modelul Octavia aniversar în cadrul companiei, urmând să-l folosească ulterior la Centrul de Tehnologie din Cesana, drept vehicul VIP.

"Producţia a 15 milioane de unităţi este un simbol al dezvoltării atinse de marca Skoda. Fabricăm vehicule de 118 ani şi automobile din anul 1905. Suntem printre mărcile auto care au se pot mândri cu o tradiţie bogată.", a declarat Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, şeful Skoda.

Cei de la Skoda au anunţat că vor să atingă 1.5 milioane de vehicule vândute pe an până în 2018. Pentru a realiza acest lucru, Skoda va lansa opt modele noi (incluzând facelift-uri) în 2013. Prima lansare este cea a lui Octavia, fiind aşteptată şi o versiune break a acesteia.

Pe piaţa din România, noua generaţie a lui Octavia va debuta în luna martie.

Via Skoda

Comentarii (6)

  • Respect.
    18 4
  • Stau si ma gandesc cum o firma ca Skoda care produce de mai bine de 100 de ani a fost faultata de sistemul inapt in care si-a petrecut jumatate din viata: comunismul. O productie minuscula pentru peste 110 ani de istorie din pacate...comparand de exemplu cu Chevrolet care e cu mai bine de 10 ani mai noua si au produs peste 200 milioane automobile si camionete.
    Si cand te gandesti ca unii regreta comunismul...
    21 9
  • Gigel80
    V-au spalat creierii la toti, inclusiv la angajatii din uzine. Planeta asta moare, isi da a sufletul de la atata poluare, si ei stau si numara cate milioane de cutii de fier cu construit... atatea resurse irosite pe o industrie care a devenit una de fashion, de accesorisare a oamenilor spalati pe creier. E foarte foarte trist! \
    3 11
  • AndreiRN
    Suna frumos dar din pacate realitatea nu e chiar asa de roza.
    Skoda nu mai face masini de cativa zeci de ani buni deoarece ei fac doar caroserii.
    Trenul de rulare este VW si deci de o productie chinezeasca dar Skoda pune o caroserie frumoasa pe el.
    Si cand te gandesti ca Skoda a fost la inceputurile automobilismului prezenta.
    7 23
  • @AndreiRN:habar n-are pe ce lume e,aberatii!
    16 4
  • ca le place sau nu le place unora reteta ,,chinezeasca,, de la vw a avut succes in cazul marci cehe,a adus vanzari bune ,locuri de munca,o cota de piata buna si un viitor asigurat
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru