Anul trecut, Rolls-Royce a înregistrat cel mai mare număr de vânzări din istoria sa de 117 ani

de Tiberiu Safta
Joi, 13.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de mașini de lux a avut parte de cel mai bun an în ceea ce privește numărul de mașini vândute. Rolls-Royce a reușit să vândă 5586 de mașini în 2021, cel mai mare număr de mașini comercializate într-un an, din istoria mărcii.

Anul trecut, Rolls-Royce a reușit să vândă 5586 de mașini, ceea ce reprezintă cel mai mare număr înregistrat vreodată de către marca britanică în toți cei 117 ani de existență. Astfel, Rolls-Royce a înregistrat o creștere semnificativă, de 49% față de 2020.

În ciuda pandemiei de coronavirus și a crizei mondiale de semiconductori, Rolls-Royce s-a bucurat de un succes enorm, în special pe piețele din SUA și China. CEO-ul mărcii, Torsten Muller-Otvos a declarat că: „Pandemia a forțat mulți oameni să rămână acasă, să nu mai călătorească și, din acest motiv, există acumulări mari de bani care sunt cheltuiți pe bunuri de lux”.

Muller-Otvos a mai adăugat că uzina de la Goodwood a funcționat la capacitate maximă pe tot parcursul anului trecut. Lista de comenzi a fost plină aproape în întregime în cel de-al treilea trimestru din 2021.

Șeful Rolls-Royce a recunoscut că lipsa semiconductorilor a reprezentat un motiv major de îngrijorare.

Însă, Grupul BMW, care deține Rolls-Royce, „s-a asigurat că putem avea toți semiconductorii de care avem nevoie pentru a construi mașinile comandate, așa că nu am avut lipsuri”.

Nu numai Rolls-Royce se bucură de un an bun la capitolul vânzări. Și rivalii de la Bentley au înregistrat creșteri de 31% datorită cererii foarte mari de mașini de lux în perioada pandemiei.

via Economica

Comentarii (5)

  • Foarte amuzantă declarația, deci cine a stat acasă a acumulat rezerve pentru un Rolls, a uitat să precizeze că bogații aveau oricum aceste rezerve .

    Chiar dacă sună a clișeu, bogații sunt tot mai bogați, în timp ce banii omului obișnuit sunt atacați de inflație.
    12 0
  • Dulău
    criza e pentru căței.
    Ha ha ha.
    7 0
  • Seriff
    Skoda, cele mai slabe vanzari , Rolls cele mai bune, concluzia, asta se vrea, omul de rand sa nu isi mai permita nimic, bogatii isi cumpara ce vor fiindca indiferent de cati covizi, omicroni si pandemii imaginare se vor inventa ei vor avea mereu bani
    10 2
  • Edikkk
    Lăsând la o parte bogaţii care se îmbogăţesc....

    Roll Royce este renumită pentru maşini de calitate şi care nu prea au făcut niciodată rabat. Clienţii prinşi de ei, greu renunţă, tocmai pentru că sunt trataţi la nivelul maxim de atenţie şi calitate.

    Interesant şi chiar impresionat.
    5 5
  • Mircea Badea
    daca va puneti mascuta si va faceti teste..rasar rolsurile..
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru