Audi a lansat noul R8 LMS GT2: versiunea de competiții cântărește 1.350 de kilograme și promite 640 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul R8 LMS GT2. Versiunea dedicată competițiilor costă 338.000 de euro și mizează pe motorul V10 de 5.2 litri.

Clasa GT2 va reveni în competițiile internaționale începând cu anul viitor, iar Audi este al doilea producător care oferă un model dedicat. Noul Audi R8 LMS GT2 a fost prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute pe domeniul Lordului March.

Noul model de circuit pregătit de divizia Audi Sport are la bază versiunea îmbunătățită R8 facelift. Din punct de vedere estetic, noul R8 LMS GT2 mizează pe un pachet aerodinamic mult modificat comparativ cu cel oferit pe varianta de serie. Constructorul german a pregătit o serie de elemente de caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), o aripă spate extrem de generoasă, un difuzor nou, prize de aer mai mari și protecții complet modificate.

În urma acestor îmbunătățiri, noul R8 LMS GT2 cântărește 1.350 de kilograme, cu aproximativ 100 de kilograme mai puțin comparativ cu varianta R8 LMS GT4. Sub capota noului model de circuit se află același motor V10 de 5.2 litri care oferă 640 de cai putere și peste 550 Nm.

Resursele unității pe benzină vor fi gestionate de o transmisie automată S Tronic cu șapt rapoarte și dublu ambreiaj.

Conform oficialilor Audi, cei interesați pot depunde deja comenzile pentru noul R8 LMS GT2. Livrările sunt programate să debuteze până la finalul anului curent, iar prețul pentru un exemplar este de 338.000 de euro.

Porsche a fost primul constructor care a pregătit un model dedicat noii clase GT2. Vorbim despre 911 GT2 RS Clubsport, model prezentat la finalul anului trecut. Sub capota sportivului german se află motorul de 3.8 litri cu șase cilindri care oferă 700 CP și 750 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru