Programul Rabla Plus va fi suplimentat cu aproximativ 350 de tichete: noile vouchere vor fi disponibile din 15 iulie

de Paul Cosma
Vineri, 12.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate tichetele disponibile în Programul Rabla Plus au fost epuizate, însă bugetul va fi suplimentat pentru aproxmativ 350 de tichete, care vor fi acordate începând de luni, 15 iulie.

În 4 luni de la lansare, bugetul programului Rabla Plus a fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări. Ministerul Mediului a transmis că toate tichetele au fost epuizate în premieră, dar anunță că bugetul va fi suplimentat.

”Începând de luni, 15 iulie 2019, bugetul Programului Rabla Plus pentru persoanele fizice se va suplimenta cu 15 milioane de lei, fiind pentru prima dată în istoria programului când se epuizează sumele alocate”, a spus Ministerul Mediului.

Întrucât statul acordă 45.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice, cele 15 milioane de lei alocate suplimentar sunt suficiente pentru circa 350 de tichete.

Ministrul Grațiela Gavrilescu a spus că acest lucru este “îmbucurător” și că speră ca noua alocare să fie consumată până la sfârșitul anului.

În cadrul programului Rabla Plus, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou și 100% electric.

În cazul achiziţionării unui autovehicul nou și hibrid, cu încărcare la priză, cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al autovehiculului.

Via News.ro

 

Comentarii (1)

  • f bine, mai scapam de rablele care ne omoara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru