Aşa trebuie să arate un monopost de Formula 1 fără reguli: McLaren MP4-X

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Exerciţiu inedit de design: McLaren a realizat conceptul unui monopost de Formula 1 fără reguli aerodinamice care să limiteze imaginaţia designerilor.

Am combinat o serie de ingrediente cheie ale Formulei 1, şi anume viteza şi performanţa, cu noile tendinţe ale sportului, cum ar fi cockpituri închise şi tehnologii hibride.

John Allert
Director de brand McLaren
Formula 1 traversează o perioadă mai puţin prolifică în ultimii ani pe fondul unei scăderi a spectacolului în timpul curselor care a generat şi o reducere drastică a audienţelor.

Regulamentul tehnic strict este considerat drept una dintre principalele cauze pentru numărul mic de depăşiri care au loc în prezent, iar McLaren, una dintre cele mai importante echipe din istoria competiţiei, a decis să ne ofere o mostră dintr-o lume imaginară a Formulei 1. O lume fără reguli, în care designerii au libertate completă de experimare.

A rezultat McLaren MP4-X, un concept spectaculos cu un design care permite producerea unui "groud effect" şi care beneficiază de o aerodinamică variabilă: aripile sunt flexibile în funcţie de localizarea monopostului pe circuit, în viraje sau pe liniile drepte.

Deloc surprinzător, monopostul are propulsie hibridă, iar bateria se poate încărca inclusiv prin inducţie.

"Cu conceptul futuristic McLaren MP4-X pentru maşini de curse am vrut să examinăm viitorul şi să ne imaginăm arta posibilului. Am combinat o serie de ingrediente cheie ale Formulei 1, şi anume viteza şi performanţa, cu noile tendinţe ale sportului, cum ar fi cockpituri închise şi tehnologii hibride", a explicat John Allert, directorul de brand al McLaren Technology Group.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • sapphire
    arată bine de tot.
    8 2
  • d-aia n-au facut nimic in campionat au avut halucinatii " fara reguli aerodinamice " si cu "groud efect"
    7 3
  • daca eram pe o planeta sanatoasa, aveam deja asa ceva. si chiar full electric.
    4 2
  • Arată fenomenal! Ar trebui ca F1 să se adapteze, nu să impună tot felul de reguli idioate.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru