Asociația Constructorilor de Automobile din România are o nouă conducere pentru următorii trei ani: noul președinte este Christophe Dridi, directorul general Dacia

de Paul Cosma
Joi, 01.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adunarea Generală a Asociației Constructorilor de Automobile din România și-a desemnat noua conducere pentru următorii trei ani. Noul președinte ACAROM, ales prin vot electronic, este Christophe Dridi, directorul general Dacia. În structura executivă se regăsește și Ian Pearson, directorul fabricii Ford din Craiova.

Companiile membre ale Asociației Constructorilor de Automobile din România, reprezentanți ai celor doi constructori de autoturisme, Automobile Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţara, au ales prin vot electronic Consiliul Director al asociației.

Noul președinte ACAROM este Christophe Dridi, directorul general Dacia. În structura executivă a asociației se regăsesc alți 10 membri, iar vicepreședinții ACAROM vor fi Ian Pearson, directorul uzinei Ford Craiova și Silviu Badea, director general al Grupului Industrial de Componente Pitești.

“Sectorul auto traversează o perioadă interesantă, cu multe provocări și posibile schimbări la orizont. Trebuie să ne asigurăm că industria auto va avea în România o evoluție viitoare pozitivă. Sunt convins că numai printr-un dialog continuu cu autoritățile locale și naționale, cu toți cei implicați, putem atinge obiectivele stabilite de Adunarea Generală ACAROM pe cele 5 axe: creșterea integrării locale, o piață auto internă reglementată, îmbunătățirea infrastructurii de transport, educație și cercetare-dezvoltare-inovare modernă, consolidarea ACAROM ca asociației reprezentativă a industriei auto naționale,” a declarat Christophe Dridi, noul președinte ACAROM.

ACAROM reunește circa 170 de companii din sectorul auto, printre care Automobile Dacia și Ford România, furnizori auto cu capital românesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare și universităţi tehnice.

Firmele membre ale ACAROM generează o cifră de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi oferă peste 113.000 locuri de muncă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru