Aston Martin All-Terrain Concept anunță un viitor SUV electric sub brandul Lagonda: autonomie de 650 de kilometri și producție programată în 2022

de Paul Cosma
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat la Geneva conceptul Lagonda All-Terrain, care prefigurează lansarea unui viitor SUV electric sub noul său brand. Britanicii spun că acesta va fi primul SUV de lux ce va concura pe piața vehiculelor cu zero emisii și va avea o autonomie de circa 650 de kilometri.

Salonul de la Geneva din 2018 a fost gazda unui concept spectaculos al celor de la Aston Martin. Britanicii au dezvăluit atunci Lagonda Vision Concept, care anunța nu doar primul model electric al mărcii, ci și sub-brandul Lagonda, sub umbrela căruia Aston va prezenta toate modelele cu emisii zero din propriul portofoliu.

Tot în 2018, Aston Martin a anunțat că primul model al brandului Lagonda va fi un SUV cu propulsie 100% electrică și va fi lansat în 2021. Britanicii susțin că va fi primul SUV de lux ce va concura pe piața vehiculelor cu zero emisii.

Acum a venit momentul să facem cunoștință cu Aston Martin Lagonda All-Terrain, conceptul adus de britanici la salonul de la Geneva.

La fel ca în cazul celorlalte lansări de la eveniment, constructorul păstrează o aură de mister asupra acestui concept și nu a oferit detalii tehnice.

Singurele cifre avansate de Aston Martin într-un comunicat anterior sunt cele ale autonomiei prevăzute pentru un sistem de propulsie care se va baza pe baterii de generație nouă de tip solid state: 650 de kilometri.

Lagonda All-Terrain Concept va sta la baza primului vehicul BEV al mărcii Lagonda, pe care Aston Martin o descrie ca “primul brand de lux cu zero emisii”.

Britanicii ne îndeamnă să ne așteptăm că acest prototip va indica direcția de design a viitoarelor modele sub brandul Lagonda.

Producția versiunii de serie a conceptului Lagonda All-Terrain este programată pentru anul 2022, în cadrul fabricii din St Athan (Țara Galilor).

Via Aston Martin

 

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    O veste buna aceasta autonomie de 650 km...pentru cine isi permite asa ceva.
    Bateriile solid state s-ar parea ca sunt un tip de baterii mult mai sigure decat cele Li-Ion de acum - care sunt mai usor inflamabile.
    Si TOYOTA va introduce baterii solid state dupa 2020-2021 in urma asocierii recente cu PANASONIC.
    Vestea rea este ca TESLA a anuntat deja ca va oferi 1.000 km autonomie electrica - tot in domeniul masinilor de lux (e drept pe alt culoar - Roadster din 2020-2021)
    6 1
  • Edikkk
    Va avea mare succes pe piaţa din UK şi US !!
    Va încerca să fure şi de la Audi e Q7
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru