Aston Martin, evaluată la circa 7 miliarde de dolari în cazul unei posibile vânzări: scenariu pentru ieșirea Marii Britanii din UE

de Petre Barac
Marti, 09.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a fost evaluată la circa 7 miliarde de dolari într-o potențială vânzare a constructorului britanic, potrivit unor surse apropiate de companie.

Aston Martin traversează cea mai bună perioadă din ultimul deceniu, după ce vânzările și producția au atins un nivel record datorită cererii ridicate pentru model DB11.

Cu toate acestea, posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, începând cu anul 2019, pune pe gânduri marile companii britanice care se pregătesc pentru orice scenariu, chiar și o plecare din țara-mamă.

În cazul unei eventuale vânzări, Aston Martin este evaluată la circa 7 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate de companie și citate de Autonews.

Evaluarea este una preliminară, iar compania nu a luat până acum o decizie oficială cu privire la vânzarea sau listarea pe bursă a constructorului britanic.

Anul trecut, Aston Martin a avut vânzări cu 58% mai mari decât în 2016, cu venituri de peste 840 de milioane de lire sterline și 5.117 mașini livrate în 2017. Profitul aferent a fost de 180 de milioane de lire, înainte de taxe.

Și 2018 se anunță un an bun pentru britanici, deoarece noul Vantage este așteptat să devină cel mai bine vândut model al brandului.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Adrian C
    Daca pleaca din tara mama nu mai e Aston. E orice altceva numai Aston nu. Rolls, Bentley, Aston , Range Rover, Jaguar, McLaren, Mini sunt una cu UK. Daca nu au macar o legatura cu aceasta tara, de preferat sa se produca acolo, nu mai au sens.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru