Aston Martin nu aleargă după clienții concurenței: “Noul model electric RapidE va fi diferit față de orice Tesla”

de Petre Barac
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții interesați de viitorul Aston Martin RapidE sunt “foarte diferiți” de posesorii unei mașini Tesla, potrivit lui Andy Palmer, șeful constructorului britanic.

Aston Martin dezvoltă și testează în această perioadă mai multe prototipuri ale viitorului model electric RapidE, programat să apară pe piață în anul 2019.

Unul dintre aceste prototipuri a fost pregătit de William Advanced Engineering, aceeași companie care va lucra și la versiunea de producție a lui RapidE, având la bază modelul Rapid AMR (foto).

Bateriile prototipului dezvoltat de Williams sunt asemănătoare celor folosite în cadrul competiției de Formula E. Însă, varianta finală de producție va avea baterii mai mici și mai compacte.

“Noi căutăm acei clienți care să-și dorească mai mult decât ce poate să ofere o Tesla Model S. Accelerația lui RapidE va fi similară cu a unui Aston Martin tradițional, iar mașina va fi la fel de rapidă și pe Nurburgring, de exemplu”, a spus Andy Palmer, CEO Aston Martin.

Întrebat de ce vrea să lanseze o propulsie electrică pe unul dintre cele mai vechi modele ale sale, Andy Palmer a explicat că vrea să lucreze cu o “mașină pe care o cunoaște deja”, fiind “foarte greu să pornești totul de la zero”.

Via Autocar

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru