Aston Martin pregătește un model electric cu tehnologie Mercedes: lansare programată în 2025-2026

de Paul Cosma
Luni, 02.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin va lansa un model electric cu tehnologie de la Mercedes în perioada 2025-2026, potrivit declarațiilor lui Tobias Moers, CEO-ul constructorului britanic și fostul șef al diviziei Mercedes-AMG.

Aston Martin are planuri mari după acordul cu Mercedes de săptămâna trecută, prin care va ceda 20% din acțiunile sale în schimbul tehnologiilor oferite de constructorul german.

Tobias Moers, CEO-ul constructorului britanic și fostul șef al diviziei Mercedes-AMG, susține că Aston Martin va lansa în 5-6 ani un model electric cu tehnologie Mercedes, după ce proiectul Rapide E (foto) a fost abandonat la începutul lui 2020.

În plus, britanicii vor să lanseze în 2023 o versiune plug-in hybrid pentru SUV-ul DBX. Aston Martin vrea ca măcar 20% din vânzările anului 2024 să fie reprezentate de vehicule electrificate.

În urma acordului cu Mercedes, producătorul din Gaydon ar putea să renunțe la sistemul de propulsie electrificat pe care îl pregătea pentru viitorul hypercar Valhalla și să folosească, în schimb, o motorizare furnizată de germani.

Încă dezvoltăm acel sistem de propulsie hibrid, însă acum avem și alternative,” a declarat Tobias Moers.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru