Aston Martin prezintă noul Vantage F1 Edition: ediție inspirată de Safety Car-ul din Formula 1

de Alexandru Monenciu
Luni, 22.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile lansează o ediție specială, inspirată de Safety Car-ul din Formula 1, pentru modelul Vantage. Aceasta poate fi deja comandată pe piețe precum Marea Britanie și Germania.

În urmă cu câteva zile, Aston Martin publica o imagine teaser cu o nouă variantă a modelului Vantage. O serie de elemente estetice dădeau de înteles că ar fi vorba despre o ediție specială, inspirată de noul Safety Car din Formula 1.

Acum, noul Aston Martin Vantage F1 Edition a debutat oficial și într-adevăr este un Safety Car pe care și-l poate cumpăra oricine are 162.000 de euro. Desigur, lipsesc girofarele, dar în rest arată exact ca și mașina pregătită special pentru a rula în fața monoposturilor din Marele Circ.

PACHET AERODINAMIC ȘI SUSPENSIE RECALIBRATĂ

Pachetul aerodinamic, care include și o aripă spate fixă, generează o apăsare la sol de 200 de kilograme la viteză maximă.

Suspensia a fost recalibrată pentru un plus de manevrabilitate, direcția este mai precisă (comparativ cu un Vantage obișnuit), iar jantele cu diametrul de 21 de inch echipează în premieră acest model.

Noul Vantage F1 Edition este disponibil atât într-o variantă coupe cât și una cabrio.

Clienții au la dispoziție trei nuanțe exterioare: Verde Aston Martin Racing, Alb Lunar și Negru Jet. Indiferent de alegere, elemente grafice sunt de culoare Gri Închis Solid Matte.

Pentru interior, Aston Martin a pregătit o tapițerie specială din piele și Alcantara și o serie de cusături contrastante.

MOTOR V8 CU 535 DE CAI PUTERE

Motorul V8, twin-turbo, de 4.0 litri a fost și el revizuit. Unitatea dezvoltă acum 535 de cai putere (+25) și 685 Nm cuplu. Cât despre transmisia automată cu 8 rapoarte, aceasta oferă schimbări mai rapide pentru performanțe îmbunătățite.

Noua ediție specială primită de Aston Martin Vantage poate fi deja comandată în Marea Britanie și Germania.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru