Aston Martin și orologierul Girard-Perregaux colaborează pentru un ceas care utilizează materiale din F1

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile și orologierul Girard-Perregaux și-au unit din nou forțele pentru un ceas nou. Acesta va fi replicat în 306 exemplare și încorporează materiale folosite la monoposturile de Formula 1.

La începutul anului trecut, orologierul Girard-Perregaux, cu o tradiție de 230 de ani, a semnat un parteneriat cu Aston Martin. Cel mai recent "fruct" al acestei colaborări are un nume destul de lung: Laureato Absolute Chronograph Aston Martin F1 Edition.

Ceasul va fi replicat în doar 306 exemplare. Numărul nu a fost ales întâmplător: în Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone, din acest an, se vor parcurge în total 306 kilometri.

Aceasta nu este singura legătura cu Formula 1. Carcasa de 44 de milimetri este confecționată dintr-un amestec de pudră de titan și bucăți de fibră de carbon, materiale provenite de la 2 monoposturi de F1 utilizate în sezonul 2021. Orologierul a adăugat mai apoi o rășină specială pentru a scoate la iveală accentele verzi.

Bucăți de carbon au fost utilizate și la cureaua ceasului. În combinație cu cauciucul sintetic, a rezultat un material denumit, de Girard-Perregaux, GP Rubber Alloy.

Cadranul este vopsit în 8 straturi de Verde Racing.

Spatele ceasului este transparent pentru a vedea mecanismul în acțiune. Acesta din urmă încorporează 63 de pietre prețioase.

Așa cum spuneam, vor exista doar 306 de exemplare, iar prețul unuia este de aproximativ 26.650 de euro.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    pare recuperat de pe fundul marii...pierdut acu zeci de ani...
    1 0
  • Gigi Spoitoru'
    Doar designul exterior mai pare a fi mai cu ștaif. În rest Xiaomi, sub capotă.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru