Aston Martin Vanquish Volante, cea mai uşoară decapotabilă a englezilor

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat primele informaţii şi imagini oficiale ale versiunii Volante (cabriolet) a noului Vanquish. Modelul dezvoltă 573 CP şi aproape 265.000 de euro pe piaţa din Germania.

Esential 14 secunde îi sunt necesare plafonului escamotabil din material textil pentru pliere.
Aston Martin i-a creat o versiune Volante celei de-a doua generaţii a lui Vanquish. Modelul are un motor V12 de 6.0 litri, care dezvoltă 573 CP şi 620 Nm. Graţie panourilor de caroserie din fibră de carbon, roadsterul britanic are o masă de 1.844 kilograme, ceea ce o face cu nouă kilograme mai grea decât echivalentul său coupe. Cu excepţia plafonului, versiunea Volante a lui Vanquish preia design-ul exterior al coupe-ului şi interiorul modelului. Preţul unui asemenea model este de 264.995 euro pe piaţa din Germania.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este de 294 km/h. Rapid este şi plafonul textil retractabil, care are o tesătură cu trei straturi şi care poate fi pliat în doar 14 secunde. Indiferent de poziţia plafonului, portbagajul are un volum de 279 litri.

Roadsterul britanic este oferit doar în compania unei transmisii automate Touchtronic 2 cu şase trepte.

Puterea maximă este livrată la 6.750 rpm, iar cuplul maxim este atins la 5.500 rpm. Pentru a calma situaţia înainte de un viraj, modelul are sistem de frânare Brembo carbon-ceramic, cu discuri de 360 mm pentru puntea spate şi discuri de 398 milimetri pentru puntea faţă. Acestea sunt mai uşoare decât discurile convenţionale şi oferă performanţe net superioare. Lansarea efectivă a decapotabilei britanice va avea loc la finalul anului curent.

Via AstonMartin

Comentarii (7)

  • Beton motor AMG Mercedes nemtesc si interiorul englezesc buna colaborare
    7 3
  • acelasi design in toata gama Aston! nu stiu daca e un lucru rau sau bun, insa mie incepe sa-mi para antipatice toate modelele de la Aston.
    3 8
  • @bob cine a zis ca are motor AMG?
    4 1
  • Adrian
    @tzenu_bmw De parca la alte marci nu se intampla la fel....
    Masina e superba la fel si celelalte modele de Aston martin (noi) ! Cele vechi nu mi-au placut. Acum au poate cele mai frumoase masini dupa Ferrari si Lamborghini.
    Nu imi place culoare dar masina este una din preferatele mele. Poate pe primul loc.
    4 0
  • @Adrian
    sunt frumoase Aston-urile nam ce zice
    da parca lipseste ceva........aceleasi motoare aceleasi transmisii acelasi design acelasi interior
    is cam la fel toate modelele.......
    3 3
  • Or fi semanat Aston-urile, nu zic nu, dar asta e pornografie pe roți. Eu aș fi mulțumit s-o am și fără motor, s-o admir toată ziua.
    4 0
  • Desi nu sunt fan Aston Martin,apreciez o masina deosebita precum cea de mai sus,sunetul ma face sa ma mai gandesc cand creierul imi dicteaza " nu are cum sa iti placa o masina facuta de englezi " germanii sunt favoritii tai.Bucurosi cei care admira Anglia,masinile facute de ei si traditia specifica acestora,eu raman un privitor fericit de ceea ce vede dar nu uit ca admiratia mea este in alta parte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru