Atacați din toate părțile: Statele Unite și Uniunea Europeană vor să investigheze Fiat-Chrysler în scandalul emisiilor

de Daniel Popescu, Ex: Foto: Dreamstime.com
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană va lansa o acțiune în justiție împotriva Italiei pentru că a protejat Fiat-Chrysler în scandalul emisiilor, în timp ce Statele Unite pregătesc o acțiune similară împotriva constructorului.

După finalizarea scandalului Dieselgate în care a fost implicat Grupul Volkswagen, autoritățile au luat în vizor Fiat-Chrysler pentru depășirea normelor de poluare.

Primele informații au venit din partea Uniunii Europene, care a anunțat că intenționează să ancheteze Italia pentru că a încercat să apere constructorul din Peninsula de acuzații. "Autoritățile italiene trebuie să ne ofere informații adiționale care să ne convingă că dispozitivele utilizate de modele Fiat sunt justificate și, prin urmare, legale", afirmă o sursă din cadrul UE.

În replică, autoritățile italiene se apără și susțin că au prezentat deja un dosar complet pe marginea acestui subiect. "Îmi pare rău să aud asta în ciuda tuturor informațiilor detaliate pe care le-am furnizat Comisiei și Germaniei", spune Graziano Delrio, ministrul transporturilor din Italia.

Urmareste Automarket
Principalele modele suspectate că au încălcat normele de poluare sunt Fiat 500X și Jeep Cherokee, aceleași care sunt suspectate și de Statele Unite.
De altfel, inclusiv autoritățile americane intenționează să acționeze Fiat-Chrysler în judecată până la finalul acestei săptămâni.

Și în acest caz, compania afirmă că respectă legislația în vigoare și că nu a utilizat dispozitive pentru trucarea emisiilor. "În cazul unei cercetări, Fiat-Chrysler se va apăra viguros, în special împotriva acuzațiilor că producătorul a instalat dispozitive de trucare pentru a păcăli testele de emisii din SUA", afirmă Fiat într-un comunicat.

Via Automotive News, Leftlane News

Comentarii (1)

  • Asta ii!!!!!! Yes!!! Yes!!!!!
    Sa speram ca Daimler AG scapa.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru