Au fost anunţaţi finaliştii Car of The Year 2013. Ford B-Max, printre pretendenţii la titlu

de Sebastian Toma
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizaţia care decernează premiul Car of The Year 2013 a nominalizat finaliştii. Printre aceştia se numără şi Ford B-Max, modelul produs la uzina din Craiova.

Ediţia din acest an a concursului Car of The Year 2013 şi-a anunţat finaliştii. De data aceasta, vorbim de opt finalişti în loc de şapte, o noutate pentru prestigiosul premiu. Finaliştii COTY 2013 sunt Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes-Benz A-Klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, Volkswagen Golf şi Volvo V40.

Câştigătorul acestui concurs va fi anunţat pe 4 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Juriul ediţiei 2013 al COTY constă în 58 de membri, care reprezintă 22 de ţări din Europa. Reprezentarea pe naţiuni în juriu este realizată în funcţie de importanţa pieţei auto la nivel European şi de importanţa sa în producţia de automobile. Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania au fiecare câte şase membri, iar celelalte ţări au mai puţini membri. Membrii juriului sunt aleşi în funcţie de competenţele personale, nu în funcţie de publicaţia pe care o reprezintă.

Ediţia 2012 a Car of The Year a fost câştigată de Opel Ampera/Chevrolet Volt, care s-a luptat cu Volkswagen Up! Şi Ford Focus. La vremea respectivă, juriul a fost impresionat de tehnologia hibridă care echipează modelul respectiv, o premieră pentru un automobil de producţie, care oferă o autonomie generoasă şi emisii reduse de CO2. La ediţia 2011 a COTY, Dacia Duster a reuşit să intre în finală, dar a ocupat locul al şaptelea în urma voturilor juriului format din jurnalişti de pe tot cuprinsul continentului.

În cadrul ediţiei 2013, Dacia s-a clasat printre nominalizaţi alături de Lodgy, dar monovolumul produs în Maroc nu a fost ales printre finalişti.

Via COTY

Comentarii (38)

  • Clio 4
    Renault Clio merita premiul.
    77 45
  • fie ca vrem fie ca nu golf sa v40 castiga, exteriorul la clio mi se pare cam exagerat
    31 50
  • may the Golf WIN! Schimarea platformei si multitudinea de imbunatatiri aduse noului GOLF + pretul il fac mai mult ca sigur castigator!
    13 38
  • LauCalin
    Oscilez intre B-Max, 208 si Golf. Greu de decis intre cele 3.
    16 32
  • Volkswagen Golf
    23 42
  • peugeot 208
    13 52
  • Decebal
    Tianand cont ca Golf este cea mai echilibrata masina deci rezulta ca va fi masina anului.
    Stiu stiu ca au luat spaga cei din juriu....
    15 39
  • antonny
    premiul se duce la hyundai
    9 29
  • Daca ar tine lumea cont de raport calitate pret si mai ales SIGURANTA, atunci se stie castigatorul - Volvo V40. Insa nu toti se uita la capitolul siguranta, deci posibil e orice.
    23 28
  • care mai de care mai agresiva, mai nervoasa si mai pregatita sa smulga asfaltul la primul contact al ambreiajului.
    In realitate sunt niste masini prea scumpe pentru ceea ce ofera si marea majoritate sunt submotorizate.
    13 21
  • Peugeot 208 arata bine dar nu suficient, parca se distanteaza cumva de imaginea marcii...
    Golf este o masina foarte buna ce face vanzari sigure, cu toate acestea se pare ca multi vor un design ceva mai indraznet. Din pacate, as putea spune, pentru ca Golf este o masina care merita, facuta sa fie printre primele, daca nu chiar prima in clasa. Cum bine spune Decebal, este o masina echilibrata, vom vedea daca juriul va decide pentru modelul VW.
    Clio cred ca are sanse, directia sa este foarte precisa, designul reprezinta o evolutie, iar noile motorizari sunt in tendintele actuale. Contrar ideilor unora despre marca franceza, Clio 3 sta bine la fiabilitate, dupa cum am aflat direct de la posesori. Posibil si Clio 4 sa se comporte bine pe viitor in acest sens.
    La fel si B-Max, are tinuta de drum foarte buna, preluata de la Fiesta, motorizarea de un litru este premiata, plus sistemul practic de deschidere a usilor spate, cred ca recomanda modelul Ford.
    Posibil ca Renault Clio sau B-Max sa lupte pentru titlu. M-as bucura ca juriul sa aprecieze calitatile modelului Ford, avand in vedere si ca acesta este produs la Craiova.
    Volvo, Subaru si Mercedes sunt masini care se adreseaza unei categorii mai restranse de cumparatori, greu de spus ce pondere vor avea in lupta pentru titlu. De i30 nu am zis nimic, pentru ca il vad pe ultima pozitie a clasamentului.
    33 3
  • kim_vl
    Clio 4
    27 12
  • Volvo V40 a castigat. Era de asteptat!
    8 21
  • BaditzaEx
    Renault Clio sau Volvo V40 - singurii care merita !!! ( eventual si BRZ/GT86 daca avea un pret pentru EU de 25 k )
    10 11
  • Sincer sa fiu mi se pare cam aiurea sa ia premiul asta o masina premium... Adica fiind vorba de un asemenea premiu, cel putin teoretic ar trebui sa se tina cont si de puterea de cumparare a majoritatii. Evident ca inima ar vrea sa castige V40, dar cei care si-l permi sunt mult mai putini decat cei care isi permit un Golf de exemplu.
    21 5
  • FLORIN
    golf 7 o sa castige.
    10 25
  • Clio IV...
    35 14
  • Subaru BRZ. Atletică, modernă la un preț rezonabil.
    3 24
  • clasa A o sa castige sau golf 7. restul nu au nici o sansa.
    7 27
  • Clio 4
    26 8
  • Clio 4 merita toti laurii!!!
    24 11
  • Cosmin
    Volvo V40 de departe, urmat de Mercedes A.
    11 24
  • @LauCalin
    Pai daca ar fi sa ne luam dupa ce-si permite lumea, atunci clar premiul ar merge la Toyota Corolla (care nici macar nu e in lista), pentru ca in fiecare an inregistreaza cele mai multe unitati vandute, deci e clar ca e cea mai cumparata masina.
    Daca ar fi sa aleg eu o masina din cele mentionate in lista, atunci as alege cu siguranta (pentru siguranta si confort) Volvo V40. Insa concursurile astea si premiile ma cam lasa rece de la o vreme atat timp cat sunt alte interese la mijloc si cele mai multe dintre ele sunt aranjate. Deci oricare ar fi rezultatul, pentru mine a castigat deja V40.
    6 20
  • @sandman
    Fiecare are dreptul la o parere, insa masinile germane au pierdut demult lupta cu japonezii si alte natii, chiar in tara lor, asa ca ar fi bine sa le dai si altora macar o sansa :)
    Acum vreo 25 de ani cand nu stiam ce e aia masina credeam ca in lume doar germanii produc masini, Intre timp am condus destule ca sa-mi dau seama ca daca vreau masina buna iau un Lexus sau Volvo si daca vreau sa ma dau smecher si sa am o caruta cu multi cai putere imi iau un Audi sau BMW. In ROmanica inca lasa de dorit cultura si se circula destul de mult cu caruta, chiar daca are 2 cai putere sau 300-400. Si acum se vor supara tare cei imbracati in trening si care asculta manele la volan, dar nu-i problema.
    15 8
  • V40 si A klasse sunt cele mai bune masini din lista. Atat calitativ cat si fiabilitate. dar pentru ca sunt si cele mai scumpe, nu au vreo sansa la podium. Masinile asiatice si frantuzesti nu au castigat aproape niciodata, asa ca ramane ford sau golf.
    3 15
  • Clio 4

    De asemenea cred ca ar fi trebuit nominalizate Renault Zoe si Mazda 6.
    De restul care n-au intrat -porsche boxster, noul range rover sau bmw seria 3, ma doare fix in cot.
    27 7
  • dragos
    lasati-o balta cu porcaria asta de golf! singulul motiv pt care e in concurs e pentru ca au cotizat pe masura!
    6 11
  • @@sandman
    Daca aveai un Lexus sau un Volvo ascultai tu acum Mozart si nu-ti varsai frustrarile pe aici, mai ales ca subiectul articolului este cu totul altul. Cat despre faptul ca nemtii au pierdut demult lupta cu alte natii, pai au pierdut-o in "45, in rest la masini nu stiu cat de tare au pierdut-o, cel putin fata de francezi sau italieni au castigat-o demult.
    8 20
  • VW Golf e net superior la capitolul calitate-pret,are niste superdotari pentru pretul la care se vinde si merita cu prisosinta.Clio e mult prea rigid ca tinuta de drum
    9 18
  • Opel, Kia si Fiat si-au luat-o in bot :))
    10 2
  • Groaznic!
    Cata incultura auto! @Fopel
    CLIO a mai castigat cu alte 2 generatii "Car of the year", iar in 2011 Nissan Leaf a iesit victorios. Asta apropo de "masinile asiatice si frantuzesti"
    15 4
  • @@@sandman
    Nu mai fi suparat si invata sa ciesti ce scriu altii. P.S. Am Volvo, deci nu sunt frustat.
    Si ca sa vezi profilul conducatorului de masini germane te invit sa citesti unul din multele articole pe tema "unde duce incultura la volan":
    http://www.click.ro/news/national/Raul_Marocico-masina-moarte-prieteni_0_1525647489.html
    Cam astia sunt in marea majoritate cei care sunt super eroi, ca tine de altfel. 20 de ani si fara minte conducand super masini germane care se infig in pomi si nenorocesc vieti.
    Pun pariu ca cei de la BMW au trimis o echipa sa investigheze accidentul, ca sa nu se mai intample inca altul asemanator :) Dobitocia e mare in ROmania si in plina dezvoltare. Peste 80% din soferii de masini germane din ROmania cred ca nu au vazut chestionar in viata lor si si-au platit permisul ca sa ajunga cu super masinile germane super sigure prin pomi.
    3 9
  • @@sandman
    In primul comentariu vii si spui ca daca vrei masina adevarata exista Volvo si Lexus, e alegerea ta, iar in al doilea vii cu linkuri din click?:) urmeaza can-can? Ca sunt multi dobitoci cu masini nemtesti e una, dar ti se amesteca cam mult ideile in cap, iar razboiul pe care l-au pierdut e tot in capul tau. Iar Volvo de tare ce-a fost a ajuns pe mana chinezilor, unde au fost clientii europeni stilati, dc n-au cumparat mai bine Volvo sa nu fie preluat de chinezi?? deci cat de varza sunt nemtii, daca suedezii aproape ca nu mai exista, unul e la chinezi, Jaguar si Range pe la indieni, Rolls si Bentley la Bmw si VAG. Stapaneste-ti sanatos Volvo, de fapt du-te si fa o plimbare sa te linistesti si sa mai eliberezi din frustrari.
    5 4
  • Clio 4 daca adauga motorizari bune gen 1.2 Tce sau 1.6 D.Altfel Golful 7 e the best .
    6 1
  • Clio- masina de plastic lucios nu are nici o sansa in fata contracadidatelor. Nu trebuie sa fii incult auto ca sa-ti dai seama de asta. Eram fan varianta anterioara, dar noul model zici ca a fost conceput de indieni- numai aia apreciaza luciul ala urat din interior.
    1 12
  • Cine a stat intr-un Clio stie ca-i de calitate. De la pozitia de condus, pana la materiale. Interiorul e mult mai creativ decat la concurenta. Insertiile lucioase o fac cu atat mai atragatoare. E o masina de life-style pentru oameni deschisi la minte.
    13 3
  • andrei
    E cineva care isi spune Calingura sau @IPN la alt articol.Atat pot sa spun ca habar nu are ce vorbeste atat timp cat neaga niste lucruri stiute de o lume intreaga,particularizeaza la un un caz care e nerelevant si se vede ca e un incapatanat care se comporta ca un copil de 10 ani,neacceptand ca si alte marci in afara de cea care o lauda el pot fi la fel de bune daca nu si mai buna
    4 3
  • In momentul in care va apare noul Megane si va fi cel putin la nivelul lui Clio ca aspect atunci pot sa spun asta da masina
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru