Au revoir! Producția lui Citroen C1 a luat sfârșit

de Tiberiu Safta
Duminica, 30.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunțat că a încetat producția modelului C1 după 17 ani. În total, au fost vândute 1.2 milioane de exemplare ale modelului de oraș.

Producția modelului de oraș C1 a luat, oficial, sfârșit. Mașina a fost lansată pentru prima dată în 2005 și a fost fabricată la uzina din Kolin, Cehia. În aceeași fabrică au fost produse și Peugeot 107/108 și Toyota Aygo. Toate cele trei modele împărtășesc platformă tehnică și motorizările.

De la momentul lansării inițiale și până în prezent, au fost vândute 1.2 milioane de exemplare C1. Design-ul atractiv, dinamica urbană și caracterul practic pentru uzul cotidian au contribuit la succesul acestui model în cei 17 ani de fabricație.

Grupul Stellantis, din care face parte Citroen, a anunțat că nu va pregăti un înlocuitor pentru C1. Motivul scoaterii din fabricație a acestui model este atribuit "schimbărilor de priorități pentru grup".

Citroen C1 a fost lansat, inițial, în 2005. Prima generație a primit două facelift-uri în 2008, respectiv în 2012. Cea de-a doua generație a fost lansată în 2014, alături de Peugeot 108 și Toyota Aygo.

De atunci, aceste modele au rămas neschimbate.

Odată cu scoaterea din fabricație a lui Citroen C1 și Peugeot 108, Toyota rămâne sigura companie care va fabrica mașini la uzina din Kolin, Cehia. Modelul Aygo va fi produs în continuare, iar varianta crossover, Aygo X, este, de asemenea produsă la aceeași fabrică.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Nu inteleg abandonul acestui segment. Deja alegerile sunt putine si pentru oras sunt foarte ok.
    Se mai aude ceva de Citigo si Up? Bine ca fac Enyaq si ID4 pentru un viitor "ECO"!
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru